Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.

Berichten - animal

1
Het vilt slijt op de meshhead op een wijze waardoor het vilt heel scherp wordt (met het oog niet waarneembaar) en de meshhead verruïneert.
Ook levert het slijten van het vilt een hoop (vilt) rotzooi op in de pad, wat storingen kan veroorzaken.

Plaats eens een afbeelding van je drumbeater of heb je het pedaal dat op deze webpagina staat afgebeeld?
https://www.thomann.de/nl/millenium_mps_850_e_drum_set.htm
2
techniek / Re: Hoe te tellen
nov 15, 2020, 11:08
Drive is (gewoon) een 4-kwarts maat met als temp rond de 85 BPM (De snare in het merendeel van de maten alléén op de vierde tel).

Het tweede nummer is gelijk aan het eerste, 4-kwarts maat met de snare op de vierde tel, BPM 95 .
3
Mmm.... er kan volgens mij 'slijten' aan de KAT KT3 kickpad.
Moet je nu harder trappen dan voorheen, of is de triggering in het algemeen slechter geworden (lees onregelmatig).
In het laatste gevel kan het zijn dat de piezo defect is (of een draadje los), je zou kunnen proberen deze te vervangen, dan ben je voor weinig geld (een paar euro) klaar.

Je kunt zoiets als dit kopen https://www.thomann.de/nl/triggera_krigg_v3_kick_pedal_trigger.htm, dan heb je helemaal geen kick-pad meer nodig.
4
over drummers / Re: Voorsteltopic!
nov 11, 2020, 20:41
Welkom Daan  *O*  .

Want na een verbroken relatie van bijna 23 jaar heb ik nu weer een hele lieve vriendin :)  en daar ga ik helemaal voor , dus moet ik prioriteiten stellen en vandaar dat ik het drummen op een iets lager pitje heb gezet .

 
Goed te horen, was je ex het achterop een brommer zitten zat?  ;)
5
Nee, volgens mij niet.
6
Overige merken / Re: Gewa
okt 04, 2020, 18:14
De slagwerkkrant, tsja ............ (wiens brood men eet ............)
7
Overige merken / Re: Gewa
okt 04, 2020, 10:38
Ik merk wel, ook op dit forum, dat Roland qua beoordeling vaak het beste uit de bus komt.
Roland komt op bijna alle fora NIET :N goed uit bus waar het gaat om de kwaliteit van de geluiden, de doorontwikkeling van producten en de prijs/geleverde waar verhouding.

Waar het wel goed op scoort is de beschikbaarheid/courant en degelijkheid van hun producten en de zekerheid dat ze zullen blijven bestaan.
Roland is over het algemeen goed door te verkopen, wat de pijn van de hoge aankoopprijs enigszins verzacht.

Persoonlijk bevallen mij de door concurrenten aangeboden producten prima/beter, want mij gaat het er voornamelijk om dat de e-drums het speelgevoel en akoestische sound zoveel mogelijk benaderen.
8
Overige merken / Re: Gewa
okt 03, 2020, 14:15
Ik vrees van wel, hoewel je een ritje de komende weken wel kan vergeten, of je moet een recente, niet ouder dan 48 uur, negatieve Covid-test hebben liggen.

Ik lees niet heel veel goeds over de dynamiek en geluiden van de Gewa drums, maar de looks zijn -op de cymbals na- prima.
9
Op foto's online zie ik vooral gladde wanden, dat zou geen probleem moeten zijn afhankelijk van het materiaal.
De metalen panelen zijn aan de buitenkant glad en aan de binnenkant geperforeerd.
10
cymbals / Re: Zildjian G16
sep 26, 2020, 17:00
Voor wat het waard is, ik heb zo'n set uitgeprobeerd in een muziekzaak en was niet onder de indruk van de gesamplede sounds, het akoestische geluid van de cymbals is ook niet echt bruikbaar.
11
hardware / Re: remote hihat
sep 12, 2020, 21:10
Mmmm.... klinkt niet goed. Voel je niet verplicht hier in detail te treden Otje, maar ik wil je toch sterkte toewensen.
12
De SPD-SX is vooral heel goed in het afspelen van loops en backingtracks, op mijn SPD-SX heb ik allemaal korte zelf gefabriceerde loops (bijvoorbeeld een bas- en gitaarrifje, synthesizer riedeltje)van bekende nummers staan waarmee ik dan een eigen compositie kan maken.

Erg leuk om te doen.
13
Wil je akoestische of e-drums opnemen??
14
Ja, de KS AS-10 bevallen me prima, vooral voor het afluisteren van muziek want redelijk neutraal qua sound.

Voor m'n e-drum heb ik nog een setje KS ZS-10 PRO aangekocht, die levert iets meer laag, hetgeen mij prima bevalt en zelfs nog goedkoper zijn dan de AS-10's .
15
e-drums algemeen / Re: Jman overleden .
mei 25, 2020, 23:50
Ja triest en zo heel oud is ie niet mogen worden.
16
Oh ..... je mist muzikanten..... niet om het nog eens in te wrijven, maar op Jamulus zijn een behoorlijk aantal (goede) jazz-muzikanten actief, die jammen dat het een lieve lust is.
Naar mijn weten had jij enige voorkeur voor die muzieksoort??

Succes met klussen (maar ik zou het één niet afhankelijk maken van het ander  :) )
17
productreviews / Re: Mark Drum Yes
mei 05, 2020, 10:58
Een mop uitleggen maakt hem niet leuker, maar goed.

Hoe heet de fractievoorzitter van D66??
Wat zijn de overeenkomsten met het door jou opgegeven e-mail adres??
18
Mooi hoor, met Hammar-strainer ??? :)
19
Wifi FOEIIIIIIII, dat is echt een 'no go' . Wifi ethernet pakketten hebben meer headers wat sowieso meer latency oplevert.
20
Echte muzikanten liggen nog op bed  :+ , even wachten op vanavond.

Het zal al wel opgevallen zijn dat je het beste de servers kunt selecteren waarvan de pingtime < 20 ms is (in helder groen weergegeven).

Hoewel zo goed als onvoorstelbaar natuurlijk  ;) kan het latency probleem ook bij jezelf liggen, wat voor 'Ping' en 'Overall Delay' waarde(n) krijg je. (knop 'settings' en dan in het scherm dat opent rechtsonderin).
Ik neem aan dat je je buffer delay op 64 samples hebt staan?
21
Tof Animal!

Doet Jamulus nog iets aan correctie van de timing, bijvoorbeeld als een medemuzikant flinke vertraging heeft? Hoe speelt dat, als er iemand ineens flinke vertraging heeft?

Eerlijk gezegd had ik niet verwacht dat een 50/5 verbinding al volstaat, dat is wel hoopgevend! Nu nog muzikanten om mee te spelen.. En weer een microfoon en interface kopen.

Ha die Paul, leuk je weer te 'spreken'  :Y

Nee, Jamulus doet niets aan de correctie van de timing en soms moet je als drummer echt 'je verstand op nul en je blik op oneindig zetten' en gewoon doorspelen.
Maar evenzo vaak heb je geen last van latency en gaat het prima, zo af en toe hoor je wel een 'storing', maar daar moet je je niet te veel aan storen  ;) .

Ik zou zeggen, installeer het, ik ben zeer benieuwd naar jullie ervaringen.
22
Het samen jammen was/is niet de reden dat ik hier over Jamulus ben begonnen (maar kan een gezellige bijkomstigheid zijn)

De enige echte reden is dat ik in geen jaren zo enthousiast ben geweest over een (gratis) software product.

Jamulus heeft het mogelijk gemaakt dat een oude band,(met oude muzikanten  :) ) waarin al mijn broers in vertegenwoordigd zijn, na 20 jaar weer elke week aan het repeteren is. Echt heel erg tof!!!!

Met mijn reguliere band maken we er nu ook wekelijks gebruik van. Het zou zomaar kunnen zijn dat we, als we weer in onze repetitieruimte kunnen, om de week on-line repeteren, want het is eigenlijk best wel relaxed, naar m'n drumhok lopen, zitten en spelen. Geen gereis geen gesjouw.

Zo weet ik nog meer creatieve voordelen te noemen, wat dacht je van het volgende.
Omdat onze bassist vanwege familieomstandigheden vaak de reptitie niet kan bijwonen, repeteren we nu ook met een inval bassiste. Met twee bassisten tegelijkertijd repeteren is 'live' niet erg praktisch, via Jamulus kan dat wel want de medemuzikanten kunnen zelf bepalen welke bassist ze op welk moment willen horen  :Y .
Ander voordeel, de voornoemde vaste bassist kan heel eenvoudig, zonder het thuisfront ('ziekenboeg') te hoeven verlaten, er voor kiezen kortstondig de repetitie bij te wonen, zo blijf je sociaal-muzikaal toch met elkaar in contact.
Nog één dan. Nu gaat er nog wel eens bandrepetitietijd verloren omdat de gitarist en toetsenist akkoorden aan het uitzoeken zijn, dat kunnen ze nu op een verloren moment op een andere dag/avond van de week doen, op die manier kan er efficiënter worden gerepeteerd.


23
Overige merken / Re: Versatrigger
apr 30, 2020, 23:06
Oh thanks, dan ken ik nog niet :)
Oké, hierbij dan nog eens 23 pagina's met over het algemeen 'hallelujah' verhalen  :)  .

https://www.vdrums.com/forum/advanced/technical/1215866-edrumin-let-s-talk-about-it
24
Leuk zo'n privé forum, ik hoop wel dat toch meer wordt dan een soort van veredelde 'chat'  :)

Mijn enthousiasme over Jamulus had ik al duidelijk laten blijken in de topic start.
Maar ik kan je Jamulus echt adviseren RJ, in jouw geval ook nog eens prima bruikbaar om on-line les te geven.
Mijn zoon, ook professioneel muzikant (operazanger), geeft m.b.v. Jamulus zangles aan solisten en kleine koren/gezelschappen.

Het programma is gratis en redelijk eenvoudig te installeren, een modale pc is voldoende, er zijn maar twee belangrijke voorwaarde:
- Een stabiele internet omgeving. De voordeligste Ziggo abbo met 50 Mb down en 5 Mb up is meer dan voldoende (als je zelf geen jamulus-server draait)
- Een audio interface met native ASIO-drivers (dus liever geen ASIO4all gebruiken, dat is geen real ASIO maar een simulatie), heb je een MAC dan heb je geen ASIO drivers nodig)

Een heel geschikte en voordelige audio interface is de Behringer UMC202HD.
Mijn hele muzikale familie en vriendengroep (bandleden) heeft zo'n Behringer gekocht (daarom zijn ze nu langdurig uitverkocht, sorry  :'( )

Echte digibeten in de familie en band heb ik ondersteund door gebruik te maken van gratis remote software Teamviewer.
Zoals gezegd, installatie is een eitje en de gebruikersinterface van Jamulus is zo eenvoudig dat deze snel is uit te leggen aan de gebruiker.

Mijn speelervaring tot nu toe:
- Over het algemeen heel positief, niet elke 'connectie' met online muzikanten is even stabiel (veel latency/vertraging, clicks en pops) maar even zo vaak speel ik met muzikanten uit Duitsland, Oostenrijk waarbij het lijkt alsof we in dezelfde ruimte muziek staan te maken  :Y .
- Om te jammen met onbekende muzikanten kun je volstaan met het alléén gebruik te maken van de Jamulus client, bij de installatie wordt ook een (windows) Jamulus server meegeïnstalleerd, die je met een paar klikken bekend kan maken aan de grote boze buitenwereld.
- Wil je met een besloten groep (koor, band, musicalgroep etc.)  repeteren dan is het raadzaam een zogenoemde private server te installeren,
een Jamulus server op Linux performt veel beter dan op Windows.

Genoeg voor nu, ik ga weer even Jamulussen, wie weet treffen we elkaar daar in de toekomst.
Vragen?? Hulp nodig?? Drum-forum staat voor je klaar  :)
25
Overige merken / Re: Versatrigger
apr 30, 2020, 20:30
Bij opnamen zou ik persoonlijk kiezen voor een bekabelde trigger, Toontrack SD3 via midi getriggerd door m'n ATV aD5 module triggert m.i. net iets accurater dan de versatriggers. Ik doel hier op muzikale nuances die je als je live speelt niet snel zal opvallen c.q. missen, maar bij een opname hws wel.

Als je niet (meer) beschikt over een module, adviseer ik je eens hier naar te kijken.