Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.

Berichten - koko

1
Mooi geworden hoor!

Je ksn laten ontchromen bij een specialist, maar dat kost ook speciaal geld.

Gave spuitcabine trouwens! Werkt dat goed, met die afzuigkap?
2
Even weer wat leven in dit topic...hoop dat ik post in de juiste (?)

Wie heeft er ervaring met electronisch gemaakte a-kits a la Maatwerkindrums? Akoestsche sets met drumtecvellen en hele mooie triggers erin, gekoppeld aan een module.
Het ziet er helemaal top uit, maar uiteindelijk zit je toch te luisteren naar je drummodule en samples, lijkt me. Niet naar de akoestische kwaliteiten van de shells.....
Misschien dat het speelgevoel wel serieus beter is, dan de e-padjes. De triggers zijn geloof ik wel hand/custom made. Maar dan nog. Deze 'fabrikant' gebruiks shellsets van niet te misselijke merken (dpd/ dw). Als t voor esthetica is kan je denk ik beter een simpel shelsetje omtoveren nietwaar? Kweenie......

Top of flop?. U mag t zeggen.....
Been there, done that, got the T-shirt, maar bouwde alles zelf. Zelfs de ketels, maar dat is eigenlijk heel duur. Een beetje acoustische set koop je voor een prikkie. Maar goed ik kon het, dus deed ik het.
Het inbouwen van triggers is echt heel simpel. Je bouwt met aluminium u profiel een brug, die je met een stoelhoek verbind aan de ketel. Als trigger gebruik je een piezo element, ter grootte van een 2euro munt. Niet kleiner. Daar soldeer je een kabeltje aan, naar een female jack chasisdeel, wat je ook netjes in de ketel boort. Mooiste is als de brug in hoogte verstelbaar is. Vervolgens koop je de triggercones van Roland. Dat zijn een puntige soort schuimpjes en op de een of andere manier niet goed zelf te maken. Ik heb het geprobeerd met van allerlei soorten materiaal, maar dat is niet gelukt.
De piezo plak je met een rondje uit muismat er onder op de brug, roland cone net wel tegen het gaasvel. Gewoon dubbelzijdig tapijttape gebruiken.
Belangrijk is om niet in de verleiding te komen de stoelhoekjes vast te bouten onder de lugs. Even eigen gaten voor maken. De toms moeten in rims hangen om contactgeluid te vermijden. Bij de bassdrum hou je het element uit het midden. Ik had hem schuifbaar gemaakt, zodat je een beetje kan pielen met de juiste afstand tot de klopper.

Ik heb mijn set verkocht en wordt al zes jaar dagelijks gebruikt. 1 keer een piezootje vervangen omdat het draaje los was gekomen. Van de tweede set die ik op precies dezelfde manier bouwde weet ik niet hoeveel die gebruikt wordt, maar geen klachten.
Wel waren de kick en de toms los van elkaar. Dus in rims, in een eigen stand. Floor en snare zijn natuurlijk al losstaand.
Ik had een TD6 module met het speciale hihatbekken. Werkte echt top!
3
Hallo,

Iemand enig idee waar ik ketels kan kopen?
ST drums is mij bekend maar ben eigenlijk opzoek naar iets goedkopers. wellicht in Nederland.

Groet,
Wieger
Beste Wieger,
Goedkoper dan bij StDrums zul je de ketels niet vinden. Kokodrums is Signature Drums, dat bestaat niet meer (was mijn bedrijf). Nieuw op de Nl markt is Timber Drums van Tim Vermulst en partner. Gevestigde naam (en absolute topkwaliteit) is CustomDrums van Thijs v.d. Heijden in Amsterdam. En natuurlijk Lignum, maar hij levert geen losse ketels.
Verder kan je nog eens kijken bij Highwood drums uit Engeland. Zij maken al ruim 10 jaar ketels uit berkenhout, zeer mooie kwaliteit.
Dan is er nog DK drums in Belgie. Ook een hele mooie kwaliteit ketel.

Zelf bouwen kan ook, maar dan moet je nog wel een paar eurotjes investeren.

Overigens: als je goedkoop uit wil zijn kan je beter via internet een kompleet ding kopen. Heb je net als bij de gerenomeerde merken een middelmatig product voor weinig.

Een echt topproduct zoals dat van CustomDrums of TimberDrums, of Lignum, moet je niet kopen om goedkoop uit te zijn, maar omdat je een unieke drum met unieke sound wil.
4
Best jammer om de zaag in zo'n ketel te zetten. De betere vellen dealer had je aan oversized vellen kunnen helpen. Had je echt iets bijzonders gehad. Nu heb je een mislukt experiment.
5
Heel goed uitgedacht, de deelbare mal en je stroken hout moeten precies op lengte zijn idd. De opblaasbare bal in het midden maakt het af. Maar......stroken hout onder spanning verlijmen, dat heeft grote invloed op de resonantie en daarmee het stembereik van de ketel. Dat zul je vast weten want je maakte ook staveshells toch?
Hamar,
Inderdaad heeft spanning op het hout invloed op de resonantie. De fabrieksketels worden verlijmd met de nerf in horizontale richting. Sterker, maar ook veel meer spanning. Vandaar het stomen, of hitte. Ik deed het andersom. De nerf loopt bij mijn ketels verticaal. Veel minder spanning nodig. Nu heb ik het bouwen van ply ketels nooit echt doorgezet. Echt goed hout is duur voor dit soort experimentjes en zeer slecht te krijgen. Het enige dat nog in aanmerking kwam was vliegtuigtriplex (geen grapje, google maar). Maar in die tijd was dat allemaal wat begrotelijk voor mij en ik was tot ver over mijn oren in het stave drum without a lathe, ofwel de Koko jig (google er eens op) gedoken.
Dat geeft een heel ander perspectief en heel ander geluid. In mijn beleving en smaak superieur aan plywood ketels.

Het bouwen van een stave drum ketel is geen rocket science, maar je hoort wel degelijk verschil in een goed gebouwde ketel (met bijbehorende goed gemaakte edges). De verbinding tussen de staves moet 100% goed zijn.
Ik heb 1 ketel gebouwd met een hol/bol verbinding, waarbij de diameters gelijk zijn. Naadloos, altijd de goede hoek, maar lastig te verlijmen (makkelijk niet rond en met lijmen moet je oppassen niet alle lijm er tussen uit knijpen). Waanzinnig, wat een ketel. 13" en een projectie waar je U tegen zegt. En hard, zeg maar gerust HARD. Ondanks dat kreeg je alle nuance die er je er in legde terug. De ketel is destijds gegijzeld door een vriend van me. Had 'm een keer geleend om 's te proberen, maar kon er geen afscheid meer van nemen. Verliefd, zij hij zelf. Ze zijn nog steeds samen, haha.
Een plywood ketel kan een stuk dunner dan een stave drum ketel. 8mm is dik in ply, maar top in stave. Dunner kan, maar dan begint het body te missen. Dikker kan ook, maar dan valt de warmte en kleur langzaam weg. Het zijn echt verschillende types ketels.

Essentieel blijft voor elke soort de afwerking van de edges. Een onderbelicht onderwerp wat mij betreft. De vorm wordt nog wel besproken, maar de kwaliteit er van eigenlijk nooit. Als je eens een vel wisselt, kijk er eens goed naar. Is tie vlak, onbeschadigt en overal gelijk?
(Maar ik denk dat die opmerking eigenlijk niet nodig is voor jou, jij hebt toch de strainers ontwikkelt met/voor Lignum? (De beste strainer die ik ooit heb gezien).
6
Je hebt de laagjes hout gewoon rond gebogen in een mal en met elkaar verlijmd dus?
Kort door de bocht: ja.

Iets langer door de bocht: ik had een deelbare mal. De mal staat dan iets open als je de lagen hout er in stopt. Wanneer je de mal sluit, stuiken de eindes op elkaar en persen zich tegen elkaar. Dat drukt de lagen tegen elkaar. Met een opblaasbare bal aan de binnenkant om het af te maken.

Mijn allereerste drumstel maakt ik met een binnenmal waarbij de lagen buitenom om de mal heen werden gezet mbv spanbanden.
Grote uitdaging is om de lengte exact goed te krijgen en beide eindes exact paralel.

Het is leuk om te doen, gaaf als het lukt, maar niet de moeite. Keller, Highwood of DK drums doen dat echt beter en goedkoper voor je met betere kwaliteit hout.
Even goed heb ik de kit jaren gebruikt en nooit klachten gehad over de sound.
7
Hoe? Het lijkt me dat je heel handig moet zijn en veel gereedschap moet hebben. Bijvoorbeeld alleen al om de edges en snaarbed aan te brengen .... en wat er verder bij komt kijken. Of is het makkelijker dan het lijkt?

Overigens een zelfgemaakte stave snare klinkt geweldig, zoals die mahonie ketel die je hebt gemaakt en ik heb laten afbouwen door Thijs vd Heijde
Simpelweg: G E W E L D I G
Black Page: natuurlijk is het bouwen van een drumketel geen ding dat je zo maar even doet. Daar gaat het nodige aan kennis, ervaring en gereedschap aan vooraf. Tegelijkertijd is alles wat je moet weten te vinden op internet. Google eens op: koko jig. Dan vind je terug hoe ik ooit ben begonnen en met wat research ook hoe dat de bouwerswereld heeft verandert. Met enig technisch inzicht zul je zien dat het proces geen rocket science is. Wat je echter niet moet onderschatten is de nauwkeurigheid waarmee je moet werken, en waar je gereedschap aan moet kunnen voldoen. Hoewel mijn eerste ketel nog steeds beter klinkt dan de gemiddelde snare heb ik er echt nog wel 3 jaar en vele euro's verder over gedaan om ketels te kunnen bouwen zoals jij er nu een hebt. Omdat een stave drum van een totaal andere klasse is doet het me pijn als iemand schrijft dat ie liever 150,-- euro uitgeeft voor een (koek)trommel van mp dan er zelf een bouwt (al kost dat wel wat meer natuurlijk).

De stave drum is in mijn beleving een ondergewaardeerd segment in de drumwereld. Zeker als ik de feedback van mijn klanten mee neem en het enthousiasme dat een drummer nog steeds heeft voor een snare waar hij al sinds 2008 bijna dagelijks op speelt. Vrienden van mij spelen wel eens met hem en mogen enkel kijken en luisteren naar zijn snare. Aankomen niet.
Jij hebt er heel goed aan gedaan om Thijs van Custom Drums je edges en snarebed te laten doen. Als er iemand in Nl (en daarbuiten) het kan is hij het! Dat kost wat, maar dan heb je ook echt wat.
Leuk om te horen dat je blij met de ketel en het eindresultaat!
8
Zonde geld.
Voor 150 euro koop je een leuke, bruikbare, tweedehands trommel.
Dries, voor 150,-- koop je een (koek)trommel.

Voor iets meer bouw je zelf een stave drum die klinkt als je nog nooit gehoord hebt.

@Jenslathouwers: gewoon bouwen die ketel.
9
Roediman,

Ik lees net van je project! Super idee. Hoop wel dat het materiaal voldoende "muziek" in zich heeft. Ben erg nieuwsgierig naar je ervaringen tijdens een repetitie met je band.
10
De ketel heb ik zo gekocht. Zelf maken in ply wood lijkt mij bijna onmogelijk zonder hoge druk pers.
Ik ga hem nog behandelen, anders zal het hout niet lang meegaan vrees ik.

Mijn volgend project zal een mahonie 14 x7 worden denk ik.
Zelf maken van een ply ketel kan zeker wel. Ik heb ooit een complete set en een aantal snares zelf gemaakt. Erg leuk om te doen, klinkt echt niet gek, maar de moeite en kosten wegen in economische zin niet op tegen het kopen van Keller ketels. Het gevoel echter is onbetaalbaar.

Stoom of hoge druk is niet nodig, wel heel heel erg acuraat werken.
12
Krassen wegpoetsen kan wel, maar is niet zonder risico. Aan het eind van het verhaal schuur je toch gewoon een deel van de lak weg. Te diep schuren en je hebt een grote vlek.........

Schuren met watervast en korrel 2000 kan, maar is heel vaak helemaal niet nodig. Pak een beetje commandant 4 (is vloeibaar schuurpapier) en daarna commandant Polish, met wat water(ik meen dat het nr 7 is, weet ik niet zeker. Kan ook 5 zijn). Rustig inpoetsen (comandant4) met een zachte doek tot het egaal mat(tig) is, polijsten (polish) tot het "glimt" en dan afmaken met Turtle wax.

Het zijn eigenlijk wat oude producten en de markt van de autopoetsers is veel beter geworden, maar deze producten zijn bekend bij velen en doen het ook.
13

Nog sterker, dat verhaal is door iemand die hier op het forum zit als geintje de wereld in gebracht en daarna ging het een eigen leven leiden. Ook is er hier iemand met een complete Black Russian set  :)


Kijk eens bij Ghostnote.net. Beni zal er zelf lid zijn (geweest) en er wel eens iets over losgelaten hebben.
14
De 8" snare drum ketel is verkocht. De set is nu dus nog te koop met passende 6" ketel.

De snare ketel is niet eerder los te koop dan nadat de set is verkocht. De set is dus wel te koop zonder de snare drum ketel.

480,-- inclusief snare ketel, 420,-- exclusief snare ketel.
15
Mooi geworden, Rene!

Als je dat CS vel er na 3 weken afhaalt en dan een ambassador d'r op legt kan je goed horen wat een verschil dat nog maakt :Y
16
Ah, ik zie het.

Buisje kan nog steeds hoor. Mooi dun chromen pijpje tussen bracket en voet, maar het blijft een kwestie vsn wat je wil natuurlijk. Mooiste is natuurlijk dat je probleem is opgelost. Daar gaat het uiteindelijk om.
17
aangeboden / Re: Zgan Tama Tension watch
nov 28, 2014, 17:58
Verkocht!
18
Als ik hrt goed begrijp zakt een deel van de poot in het andere deel. Een slangeklem werkt dan prima, maar ziet er niet uit natuurlijk.

Als je een stukje pijp over het ene deel schuift en dan weer inelkaar schuift hij ook niet meer naar binnen. Als je dan een stukje chromen pijp afzaagt van een bekkenstand zie je er niks van. Veel mooier imo
19
Om de info even compleet te maken:

Het schroefdraad van een spanschroef is een amerikaanse draad: UNC (Unified National Course) wat zoiets betekent als landelijk gestandariseerd grof.
In nederland zijn wij gewend om schroefdraad te benoemen naar zijn diameter. M(etrisch) 6 heeft een diameter van 6mm, M8 is 8mm enz enz.

In UNC ( en in bijna alle amerikaanse en engelse schroefdraad) doen ze dat ook, maar dan in inch maten. Maar omdat je verschillende soorten schroefdraad hebt in A. of E. Benoemen ze ofwel de draadsoort, of het aantal gangen in de schroefdraad: de pitch of TPI (Tours of Turns Per Inch). Maw: het aantal malen dat de bout moet ronddraaien om 1 inch op te schuiven. Een bout heet dan bijvoorbeeld 1/4 UNC, of 1/2 UNF. Het komt ook voor dat de pitch wordt benoemd: 1/4x 20 x lengte
In UNC is er een vervelend dingetje. Tot een 1/4" diameter benoemen zie de boutdikte anders, namelijk in nummers, bijvoorbeeld: #8-32 (boutdikte nr 8 (geen relatie met inches) en pitch 32).


Het meest voorkomende schroefdraad voor drums is #12-24 unc. Enkele merken (oa Pearl) hebben wel eens Metrisch gevoerd, maar dat is niet zo vaak. Let daar dus op als je een nieuw spanschroefje nodig hebt.
De swivels (speciale moertjes in de lugs, 5a in het plaatje van Paul) kan je overigens ook los krijgen, al is het niet even makkelijk. Pearl heeft ze in zakjes van 5 verkocht, ook de metrische.
20
aangeboden / Zgan Tama Tension watch
nov 14, 2014, 15:49
Deze zo goed als nieuwe Tama tension watch heb ik uiterst zelden gebruikt. Hij zit nog in de originele verpakking met prijssticker van toen er nog op. Destijs nieuw voor 125,--
Nu voor 50,-- (zie net dat ie nieuw voor 90,-- wordt aangeboden) 

https://www.dropbox.com/sh/g6eymrvsaro96qt/AAAuzVu-5Gshh4gBjjswFiSPa?dl=0

Bieden kan altijd, maar wel een beetje redelijk aub.
21
Omdat ik gestopt ben met Signaturedrums,
Te koop aangeboden een maple stave drum ketelset voor de prijs van Kellerketels.
Maten (DxH)
18x16, 10mm dik
14x12, 8 mm dik
12x op een mm of 2 na 8", 8mm dik. (Is gebouwd met de intentie 12x7, maar er zit bijna 8" in. Je kan nog kiezen dus).
14x8 of 6 snare, 8 mm dik.

Alleen als set te koop!


Er zitten geen Bearing edges op, daarvooor weet ik een (welbekend) adres in Amsterdam.
Prijs: 500,-- ex verzenden.

https://www.dropbox.com/sh/g6eymrvsaro96qt/AAAuzVu-5Gshh4gBjjswFiSPa?dl=0
22
Inmiddels zijn alle ketels verkocht!
23
Verkocht:
Mahonie 12x 4,5

Gereserveerd:
Zebrano 14x 7,5

Vanaf zaterdag 1-11 tot zondag 8-11 ben ik in het buitenland. Ik reageer dan een stuk trager dan nu. Excuses voor dat ongemak.

Groeten, Koko
24
VERKOCHT:
Bubinga: 14x7 (10mm dik).
Purperhart: 14x5 (8mm dik)
Amerikaans noten: 14x5,5 (10mm dik).
Padouk: 14x6 (9mm dik).
Zebrano: 14x 7 (12,5mm dik)
Wenge: 13x6,5 (10mm dik).

en

Amerikaans noten 14X6,5 (8mm dik)
Mahonie 13x6 (8mm dik)
25
Eind 2013 ben ik definitief gestopt met Signature Drums en ben nu aan het opruimen. In overleg met de moderators van het forum mag ik via dit kanaal jullie de ketels aanbieden.

De ketels worden nadat de verkoop beklonken is netjes geschuurd en op gewenste hoogte gezaagd en goed verpakt verzonden.
Het gaat om stave drum ketels in de volgende maximale maten.

Mahonie: 14x5,5 (8mmdik). 55,--VERKOCHT
Mahonie: 14x4 (8mm dik). 40,-- VERKOCHT
Bubinga: 14x7 (10mm dik). 70,-- ex verzenden VERKOCHT
Purperhart: 14x5 (8mm dik) 50,-- ex verzenden VERKOCHT
Amerikaans noten: 14x5,5 (10mm dik). 65,-- ex verzenden VERKOCHT
Amerikaans noten: 14x6,5 (8mm dik) 75,-- ex verzenden VERKOCHT
Padouk: 14x6 (9mm dik). 60,-- ex verzenden VERKOCHT
Zebrano: 14x7,5 (10mm dik). 125,-- ex verzenden VERKOCHT
Zebrano: 14x 7 (12,5mm dik) 115,-- ex verzenden VERKOCHT

Let op: 13 inch
Wenge: 13x6,5 (10mm dik). 80,-- VERKOCHT
Mahonie: 13x6 (8mm dik) 55,-- ex verzenden VERKOCHT

Let op: 12inch
Mahonie: 12x4,5 (10mm dik). 40,-- VERKOCHT

Voor het aanbrengen van bearing edges of snare beds ken ik een meer dan goed adres in Amsterdam (de meesten van jullie weten dan wel wie ik bedoel).
Vanaf zaterdag ben ik een week op vakantie, dus als het contact wat langzamer verloopt ligt dat daar aan. Verzenden dus ook pas in de tweede week van november.
Voor foto's linkje volgen
https://www.dropbox.com/sh/g6eymrvsaro96qt/AAAuzVu-5Gshh4gBjjswFiSPa?dl=0