Toon bijdragen
Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.
Berichten - FreeFloater
1
Normaal gesproken zit er een boutje ter hoogte van de as, aan de zijde van de veer waarmee je de hellingshoek kunt instellen. Deze kun je losdraaien met een stemsleutel. Die zie ik hier zo niet op de foto. Zit er een aan de andere zijde van de as?
2
Tja, een bekken is een bekken. Daar is qua geluid niet zoveel aan te veranderen.
Wat eventueel invloed kan hebben op het geluid is de bell bespelen met de hals van je stok en daarnaast het type stok dat je gebruikt (houtsoort, diameter, vorm van de tip).
3
Welkom Chris
Helaas is het drumforum een aantal keren offline geweest en sindsdien is het hier erg rustig. Moet zeggen dat de laatste weken wel wat vaker wordt gepost, maar echt interactie en druk is het helaas (nog) niet.
5
Het Forum is helaas inderdaad behoorlijk stil de laatste maanden. Helemaal sinds het een paar keer offline is geweest.
Helaas kan ik je vraag niet goed beantwoorden, omdat ik te weinig verstand heb van monitors en electronisch drummen.
6
Geen idee. Wellicht een oproep (vraag) plaatsen op Marktplaats? Ik heb de laatste jaren geen kapotte bekkens meer, maar die ik heb gehad jaren terug zijn naar een oud ijzerboer gegaan.
7
Laatste tijd steeds rustiger lijkt het wel
8
Over het algemeen worden drums door de jaren heen verder doorontwikkeld (bv. nieuwe ophangsystemen voor toms e.d.), maar over het algemeen blijft de basis natuurlijk hetzelfde. Het gaat uiteindelijk om de klank, of je die mooi vindt. En dan kan een oudere kit misschien voor jouw oren wel beter klinken dan een nieuwere.
9
Je hebt van die speciale bekken reinigingsmiddelen. Maar ik zou zeggen, doe het gewoon met een sopje. Pas daarbij wel op dat je niet een (te) aggressief schoonmaakmiddel gebruikt (bv. toevoeging citroen), omdat sommige bekkens een speciaal laagje hebben die daarmee wordt aangetast. Mochten ze niet te vuil zijn, dan kan schoonvegen met een mircovezel doekje wellicht ook helpen.
Wat grappig is, is dat er dummers zijn die hun bekkens juist niet schoonmaken, omdat de klank donkerder wordt naar mate ze viezer worden.
11
Overigens zijn er ook rechtshandige drummers die open handed spelen op een rechtshandig opgesteld drumstel.
12
Ik ben zelf gewoon 'rechts' dus voor mij is dit geen issue. Ik weet dat er linkshandige drummers zijn die leren spelen op een 'rechtshandig' drumstel. Vaak spelen zij dan open stijl (dus links op hi-hat en rechts op snare) i.p.v. gekruist (rechts op hi-hat en links op snare). Dat maakt ze ook wat veelzijdiger. Ik denk dat het een kwestie is van zelf aanvoelen wat beter 'voelt'. In principe is het ook niet heel veel werk om een drumstel om te zetten naar links handig mocht dat een keer voorkomen.
13
Bij mijn bass drum (Pearl Masters) kun je de punten wel 'naar binnen draaien', maar daar heb je natuurlijk niets aan. Ik zou 'm op een kleedje zetten. Ik heb sowieso mijn drum kit altijd op een kleed staan, omdat ook dat verschuiven voorkomt.
14
Ik denk dat Steve69 hier bedoelt of je je klopper na een slag terug laat komen van het vel of er tegenaan gedrukt houdt en niet zo zeer de instelling van het pedaal.
Het hangt af van je speelstijl en geluid. Laat je de klopper tegen het vel rusten, dan dempt deze het slagvel wat effect heeft op het geluid. Laat je de klopper na een slag terugkomen van het vel, dan kan deze volledig resoneren. Het is dus net wat je voorkeur heeft.
15
Ik ook
16
Welkom terug. Helaas is het hier - op wat spam na - vrij stil.
17
Ik heb niet veel verstand van (oude) Ludwig ketels. Deze is in ieder geval niet gelakt en ik kan mij niet voorstellen dat ze zo uit de Ludwig fabriek komen. Of er moet al een bekleding om gezeten hebben die eraf is gehaald. Kun je wellicht iets achterhalen met de signature en cijfer aan de binnenzijde (via Ludwig zelf?).
Wat ook zou kunnen is dat dit een zelfbouw is. Dus ketel en die zelf opgebouwd met (Ludwig) hardware.
18
Veel succes met drummen / meters maken
19
Welkom Gerwin
20
Tja, het klinkt cliché, maar het is de waarheid als een koe: bekkens zijn een persoonlijke smaak. Mijn advies zou wel zijn om te kijken naar een wat duurder setje bekkens, omdat die vaak beter klinken. Bij trommels kun je vaak nog veel doen met vellen en goed stemmen. Bij bekkens moet je het met het bekken zelf doen.
De Zildjian I Family zijn gemaakt van B8 brons, wat niet hetzelfde geluid geeft als de B20 legering waarvan de meeste duurdere bekkenlijnen van Zildjian zijn gemaakt. Overigens zegt dat ook niet alles, want Paiste maakt ook veel professionele bekkens van de B8 legering, wat ze zelf '2002 legering' noemen. Ook de setjes van Meinl en Paiste (PST7) zijn van B8. De Istanbul bekkens zijn van B20 en zullen dus anders klinken. Ik weet niet of ze deze setjes ook in de winkel hebben, maar anders zou ik zeker even goed gaan luisteren waar je voorkeur naar uit gaat.
Het tweedehands setje is ook niet verkeerd. Allemaal bekkens uit een wat duurder segment, dus zou ik zeker even beluisteren als ik jou was. Let er bij tweedehands op dat er geen (beginnende) scheurtjes aan de randen zitten of 'keyholes' bij het gat in de bel. De randen kun je controleren door er met je vinger langs te gaan en bij aanslaan luisteren of je geen vreemde bijgeluiden hoort. Keyhole kun je zien.
22
Ik zou vooral naar houtsoorten kijken. De PDP Concept die je benoemd is van Walnoten hout wat al wat warmer klinkt. Je zou ook nog naar mahonie kunnen kijken. En verder vooral proberen en luisteren (voor zover beschikbaar in winkels).
23
Dit is inderdaad niet te bevatten. Wat een energie en top drummer...
24
Ik heb in het verleden ook wel eens drumkits gezien van het merk Acoustic (althans, dat stond op het resonantievel van de bassdrum). Het lijkt dus inderdaad een merk te zijn. Ik ben alleen bang dat ik je niet aan informatie over de herkomst kan helpen.
25
De Pearl Pro Tone vellen zijn de standaard vellen die Pearl op drumkits levert (volgens mij i.s.m. Remo). Het kan dus zijn dat dit de originele vellen zijn en deze er al lang op liggen. Dat hoeft overigens niet, want de Pro Tone vellen zijn ook los verkrijgbaar. Ik heb destijds toen ik nog mijn Export had de standaard vellen vervangen voor goede / wat duurdere vellen.