Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.

Berichten - FreeFloater

1
Ik gebruik zelf een tapijt onder mijn kit. In combinatie met de puntjes / spikes in de bassdrum pootjes verschuift er niets.
Rubbertje of klitteband er onder, zoals meerdere hier al aangeven, werkt ook prima is mijn ervaring.
Er zijn overigens ook hi hat stands met spikes zoals in de bass drum poten.
2
over drummers / Re: Voorsteltopic!
nov 06, 2020, 15:27
Welkom Daan!  :w
Het is inderdaad wat rustig(er) sinds het Forum eruit lag, maar wellicht komt daar nu wat meer verandering in
3
Eens. Los van of binnen schilderen kan / lukt, nooit zo over de roest heen. Eerst roest wegschuren, daarna behandelen met een anti roestmiddel / roest omvormer en dan pas schilderen. Uiteraard wel eerst schoonmaken / ontvetten.
4
Netjes Hammar, ziet er chique uit. Klinkt vast ook erg lekker.
5
aankondigingen / Re: Gefixt?
mei 08, 2020, 19:35
Jaaaaa! Het forum werkt weer  *O*
6
over drummers / Re: in actie!!!
okt 11, 2019, 21:57
Netjes groovemaker!  :Y  *O*
7
cymbals / Re: Onvindbare bekkens
aug 09, 2019, 09:27
Dit betreft een 'eigen' merk van Hit It drums uit Roden. Ik weet dat zij indertijd ook een 'eigen' merklijn met vellen hadden. Gerard is inmiddels gestopt met de winkel en heeft nu een ander concept ('drumming'). Wellicht kun je hem een mail sturen en kan hij je op weg helpen met een indicatie: info@hititdrums.nl
8
Wat ontzettend balen van je gehoordproblemen, XXL1966.
Het is wel een mooi kitje geworden.
9
Ik heb mijn bekkens in een hardcase (die gelukkig wieletjes heeft). Voor alle andere losse spullen heb ik een aparte tas mee (rugzak of weekendtas).
10
het feit dat het 12,13,16,18 toms zijn, maakt
hem niet 'populair'
Waarom maakt 'm dit niet populair? Overal waar ik tegenwoordig om mij heen kijk zie ik grote maten die weer in opkomst zijn.
Ik denk eerder dat staat van het drumstel belangrijk is, alsmede een liefhebber voor een dergelijke set (hout / glasvezel).
11
Veel verstand van oude drum sets heb ik niet, maar ik weet dat Pearl in de jaren '60 / '70 dergelijke drumstellen heeft gemaakt, waarbij de houten ketels aan de binnenzijde werden voorzien van een laagje glasvezel. Het zorgt voor een ander geluid dan normaal bij hout. Qua waarde kan ik er niet veel over vertellen. Animal wellicht?

Ik denk dat je qua vellen Evans G2 bedoeld? Dat zijn dubbellaags vellen die enigszins dempen en voor een wat directer geluid zorgen. Wil je meer geluid / sustain dan zou je enkellaags vellen kunnen proberen (zoals de Evans G1). Met het stemmen van de vellen kun je uiteraard ook het geluid beïnvloeden. Met het ondervel strakker of minder stakker dan het bovenvel wordt de sustain over het algemeen wat minder lang. Met het ondervel wat hoger te stemmen dan het bovenvel, dat geeft een wat mindere sustain, maar ook een minder vette klank dan wanneer het ondervel lager gestemd is dan het bovenvel.

Los van vellen, wat een behoorlijke invloed kan hebben op de klank, blijft uiteraard ook het materiaal van de ketel meespelen, alsmede de maten.
12
cymbals / Re: Advies over bekkens
mei 17, 2019, 23:12
Het blijft inderdaad een kwestie van smaak en uitproberen. Wat voor de een goed werkt, kan voor de ander minder goed werken. Ook afhankelijk van de muziek die je speelt.

Er zijn overigens ook grotere bekkens die korter klinken en minder sustain hebben. Zo heb ik goede ervaringen met de Paiste 2002 Big Beats (black label). Over het algemeen grote bekkens minder niet veel sustain en die goed gecontroleerd bespeelbaar zijn.
13
Ziet er weer keurig netjes uit. Veel plezier ermee.
14
over drummers / Re: Voorsteltopic!
mrt 22, 2019, 23:27
Welkom Joas!  *O*
15
Welkom op het drumforum.
Ik heb niet veel kijk op marching bekkens, maar volgens mij zijn er geen regels voor toch?  ;)  :)  Dus als het goed klinkt als hi-hats bij je drum kit, waarom niet.
16
Twee keer met m'n band tijdens Eurosonic Noorderslag (ESNS):
16 januari, 23.00 uur, proeflokaal 't Kantoor
18 januari, 22.00 uur, Café Knarie

www.mrknowhow.nl
17
cymbals / Re: Paiste Topic
dec 26, 2018, 13:08
Op de website van Paiste (www.paiste.com) kun je van elk bekken goede geluidsopnames beluisteren. Ik weet dat een opname iets afwijkt van wat je in werkelijkheid met je oren zou horen, maar het geeft wel een goede indruk van welk geluid je kunt verwachten. Je kunt bij het afluisteren voor de optie kiezen 'add to soundroom'. In de 'soundroom' kun je vervolgens gemakkelijk de gekozen bekkens beluisteren en met elkaar vergelijken.
18
En Free Floating is ook nog steeds wel mijn favoriete snare ja. Ik heb de Brass 6,5" diep variant uit waarschijnlijk eind jaren 80. Dat ding is echt mijn sound. Hoewel ze zeer gevoelig zijn vind ik ze nog het lekkerst klinken als ze goed op hun sodemieter krijgen
Wat bedoel je met gevoelig? Dat ze vrij snel aanspreken en hard kunnen klinken?
Tot nu toe ben ik nog geen snare tegen gekomen die voor mij beter bruikbaar is en klinkt. Ik heb de brass in 5" diepte. Heerlijke sound.
19
Mooi hoor, kan er weer even tegen aan. Ik gebruik zelf ook een Free Floating snare. Tot nu toe m'n favoriete snare.
20
Mooie set, veel drumplezier ermee!
21
De keuze voor vellen en stemming kan ook veel doen met het geluid. De snare op het filmpje is volgens mij wat laag gestemd. Blijft in ieder geval een mooie snaredrum.
22
Netjes hoor, veel speelplezier ermee!
23
Nette kit met een mooi setje bekkens!

P.s. als je de linkjes tussen  zet zie je de foto's gewoon in je bericht zelf.
24
vellen / Re: Evans 16”
nov 26, 2018, 21:45
Bijzonder, mijn ervaring is ook dat bij het voorvel losser de sound ook korter en minder vol wordt. Een strakker voorvel zorgt over het algemeen meer voor een BOOOOOM (meer sustain). Vergelijk het maar met je toms. Zet je daarvan je reso vel minder strak dan je bovenvel, wordt je toon ook korter.
25
De theorie is dat een 12 x 8 of 12 x 9 tom directer is en sneller aanspreekt dan een 12 x 10 tom. Dat heeft te maken met de luchtverplaatsing, die bij ondiepere toms sneller is. Ik heb zelf zowel met diepe als ondiepe toms gespeeld, maar eerlijk gezegd kan ik het verschil in geluid niet goed merken. Op dit moment speel ik met een 12 x 9 tom en doordat 'ie iets minder diep is kun je 'm ook iets lager positioneren boven de bass drum. Dat is wel een voordeel.