Wrap

Gestart door Loper Boh, sep 28, 2011, 16:31

« vorige - volgende »

0 leden en 2 gasten bekijken dit topic.

Omlaag

Loper Boh

beste medemeppers, naar mijn mening hoef je bij het aanbrengen van een wrap niet op plakfolie over te gaan.
Een enorme K-klus omdat dat stuk folie eerst perfekt op maat moet worden geknipt / gesneden / gescheurd (of hoe je dat ook wilt doen), en vervolgens moet je dat spul ook nog eens perfekt aanbrengen op de ketel.
Neem daar toch transparante polyester folie voor (Mylar bv.) Met wat geluk bij een kunststoffenboer te vinden. Ook die moet op maat, maar d'r zit geen kleefvlak op wat altijd maar ergernis vormt.
Domweg de folie om de ketel spannen (zo strak mogelijk) en dan de gaten aftekenen die er nou eenmaal in moeten komen te zitten.
Zorg er daarbij voor dat de naad vlak naast (of zelfs net eronder) 2 lugs komt te zitten, dan staat-ie na afloop niet open.
Die gaten stans je uit (kurkenboor doet wonderen) en vervolgens spuit je de binnenkant van de folie met spuitbus in de kleur die je zelf uitzoekt (ik vermoed dat er meer spuitbussen zijn dan soorten gekleurde PVC-folie). En als die dan droog is breng je de folie aan door de lugs etc. één voor één aan te brengen. Niks geplak, geen valse vouwen, past altijd.
:6 Donders! Ik kan niet bij m'n foto's!  :(
Maar ik heb zo dus een tom gewrapt (in goede Nederlands); zie de topic over drumkits, daar staat-ie ook.
Bronze is beautiful...

Omhoog