Inderdaad. triggeren op één kick kan hopeloos zijn. Het is altijd zoeken naar de juiste balans van gevoeligheid. Zet je hem té gevoelig triggered hij werkelijk op alles, zet je hem te ongevoelig slaat hij, zeker bij snelle stukken, slagen over.
Je zult dus een lange tijd moeten pielen met de instelling om deze voor jou goed te krijgen. Speel je heel hard kun je de gevoeligheid laag houden, waardoor je bijna geen last hebt van "valse triggers". Speel je veel snelle stukken en dus automatisch zachter, zul je moeten zoeken naar een juiste balans.
Wat veel drummers misschien niet weten is dat je triggers ook kunt gebruiken voor anti-triggering. Ikzelf gebruik een Alesis D4. Bij deze werkt het als volgt: Je plaatst triggers op alle ketels en sluit deze allen aan op de module. Maar inplaats van dat je er bij elke trigger een geluid aanhangt, zet je de toms en snare (als je deze niet getriggerd wilt hebben, op unassigned. Je hangt er dus geen geluid aan. Hierdoor pikt de module wel de hits van je toms en snaredrum op, maar doet er vervolgens niets mee. Je hoort dus geen bassdrum meer terwijl je op je toms of snare slaat.
Hierbij moet je ook weer goed afstellen, want laatst viel mijn kick dus weg als ik op mijn snare sloeg. Hij deed het dus té goed. Maar het is mogelijk.
Een andere mogelijkheid is een rack, zodat je toms volledig los van je kit staan.
Triggeren is cool, maar als je het niet nodig hebt, zou ik jezelf de ellende ervan besparen. Mic met een compressor kan ook heel veel doen.
Samengevat: Speel je geen supersnelle/zachte dingen kun je het makkelijk doen. Je hoeft de triggers dan niet zo gevoelig af te stellen. Speel je hele snelle dingen wordt de afstelling alleen maar moeilijker.