Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.

Berichten - Otje

1
 

Gaat 't om bovenstaande drumstellen >de Roland = er ook  met gaasvellen< Zijn de prijzen ongeveer gelijkwaardig en is de 2de hands Roland nog 100% in orde . Dan zal ik h'm nemen. Ik ben er mee begonnen als eerste drum aankoop na een x aantal jaar 'drumloos' te zijn geweest. Eén van de weinige aankopen waar ik tot op de dag van vandaag zoveel plezier aan beleef ..De investering dubbel & dwars waard.. Tip: ga = naar een 'drum'winkel en leef je eigen uit. Er is vandaag de dag zoveel keus. Vergelijk en laat je goed  informeren. Komt vast wel goed. Veel plezier !

2
e-drums algemeen / Re: post je E-Kit;
sep 15, 2020, 21:13
Chico; is de Markdrum werkelijk een succes? Ik hòor of lees er zo weinig over.  (kan ook aan mij liggen). Heeft zich nog verder ontwikkelt sinds de intro / is het 'gewoon voor jou "the best of the rest'' of zit er meer achter. Ben benieuwd wat h'm voor jou zo 'speciaal maakt.

  Wel net je commentaar gelezen van Januari geloof ik...    ....2018 reeds.
3
hardware / Re: remote hihat
sep 12, 2020, 17:35
Th#hX Tech! Jazeker; helaas laat mijn conditie me in de steek. en juist de pedalen van Hihat & bas. Drummen .. min trots en m'n hobby. Als me dat afgenomen wordt....Ik Probeer het nog. Mischien dat een wat eenvoudiger drunm  metiets als bovenstaande  hihat wat soelaas bieden: Kleiner eenvoudiger
 Dit is  niet de juiste plek voor miijn sorres z.'Iig fijn dat je reageert
5
Met Senheisser altijd goeie ervaring me gehad ondanks, of misschien beter gezegd door de betaalbare prijs; van héel goedkoop tot aan de duurdere modelen. Toch benieuwd hoe een ander merk 'TEUFEL'*  klinkt. Een stuk duurder maar werd/wordt hier alom geprezen ondanks de dr prijs van €100 +

* https://www.teufelaudio.nl/over-koptelefoons.html
6
cymbals / Re: Zildjian L80
sep 02, 2019, 17:57
Blikkenwerk
[/quote

Geldt dat voor al die 'Low Voume' cymbals ?
7
cymbals / Re: Zildjian L80
sep 02, 2019, 17:53
 Kan je dat enig zins toelichten Animal. Ik ben toch wel benieuwd naar de mindere kant van deze cymbals. Op de Pr-sites word toch alleen maar de positieve kant belicht wat bij nader toezien op 't product je veel te veel vew8 en 't dus meestal iet wat tegenvalt. Ik hóor juist liever wat kritiek. Tis altijd maar 'Hosanna' bij nieuwe aankondigingen. 
8
techniek / Re: Wat oefen je momenteel?
sep 02, 2019, 17:44
Jaja .., de hihat staat laag.  ik moet h'm eigenlijk wat hoger zz bij 'kriuslings' spelen. maar omdat ik 'open handed' toch  éigen wil maken moet ik nog de ideale hoogte zien te vinden.
9
techniek / Re: Wat oefen je momenteel?
sep 02, 2019, 16:37
Nou zeg, dat ópen handed' drummen heeft ook z'n weerslag >...'weerslag..' :+ < , op  mijn drumfysiek. Om de havenklap glipt de stick , de linker waarmee ik de hihat bespeel, uit mijn hand; wordt gelukkig al minder. Wat  mij nogal verbaast is dat de rechter pols irritaties vertoont., voelt alsof ik h'm een keer verzwikt heb. Nog vreemder is dat de kracht in mijn benen lijkt toe te nemen -dat=wat ik tenminste ervaar..-  bij 'open handed'. Zal dit zijn omdat je anders zit; je bovenlichaam heeft meer vrijheid om het zomaar is te zeggen, waardoor de bloedstroom naar het onderlichaam meer 'vrijheid' heeft; met gekruiste armen heeft  de romp wat minder volume en daarom wat minder bloed'doordtroom',  Dat is wat ik ervan kan maken; ik kan met wat meer krach met mijn rechter voet de bas bespelen( een linkervoet hebbik helaas niet meer, maar das een ander verhaal). Is deze toename van kracht in de benen toe te schrijven aan 't 'open handed' spelen ?  Of hebben  anderen hier een ander dan wel dezelfde mening/ervaring over?
11
techniek / Re: Wat oefen je momenteel?
aug 15, 2019, 17:55
Hebbie eigenlijk wel gelijk in Joris. Maar eigenwijs als ik ben ga'k 't gewoon proberen.

 Oook een leuke shuffle( 1/2 time) = deze:
12
Er is ook nix over te vinden,. Niet eens een afbeelding; Keb gezocht, ge-Googeld, enzovoortsss..: Niets / Nuts / Nada  8)7
13
techniek / Re: Wat oefen je momenteel?
aug 14, 2019, 22:59
Bedankt jongens;  hier ga ik mee aan de slag. 

De rosanna shuffle linkshandig.. met ghostnotes ? ..wow, ik begin daar maar niet aan..
En ..uhh Doctorandus Fill;   'Daar begin ik nie an"  Kom op hé.. . Hoe moeilijker de groove des te groter de uitdaging. 't Hoef ook allemaal niet in 1 dag hè, desnoods doe ik er een half jaar (of nog langer ) over... En dan sla ik een keer een ghostnote over, "So what...?

En die Mike Johnston; lekker onbevangen..gaan met die banaan. 'One of my favorites.

uitsmijterje
https://youtu.be/T1j1_aeK6WA
14
techniek / Re: Wat oefen je momenteel?
aug 14, 2019, 18:39
Ik probeer 'open handen te spelen'  Vergt nogal wat training (lees:uithoudingsvermogen) voor de linker hand en/of pols. Ben nu vooral bezig met de shuffel; De Bonham shuffle (wie kent h'n niet) , gaat vroeg of laat wel lukken denk ik , evenals de Lido shuffle van Boz Scags &  "Got 2 get U into my life" van E ,W &Fire,  De Rosanna shuffle moet ik de' muzzelmemory' open handed nog eigen maken. Ken iemand van jullie nog andere shuffle nummers ,liefst wat populair waarmee ik aan de slag kan ?
15
Wat ik mij herinner van het gebruik van een vilten beater op een meshdrum Kd-80(Roland) is dat nadat ik h'm had open geschroefd er nogal wat vilt stofdeeljes  in de basdrum lagen opgehoopt; afgeschuurd/geslagen door het vele en lange gebruik van de vilten 'kant'v.d. beater. Dus door de meshead heen.. . Ook was het foam aan de binnezijde van de bassdrum totaal 'verkruimelt' -om  t zomaar is te zegge-, 't was helemaal verpulvert' ik  heb dit vervangen door zelf een stuk foam ergens vandaan te halen van degelijker kwaliteit.  ( want wat er in mijn bassdrum zat  was van bedenkelijke kwaliteit) Nou lees ik dat jij een Yamaha basdrum gebruik waarvan ik de kwaliteit niet ken  , ik hoop iig dat ie beter is dan die ik toen had..

en uhh.. wat Jazz voorstelt is ook een goed idee:

17
Zijn er al leden die bekend zijn met onderstaand productkwam t zonet tegen bij éen van me vele 'zwerftochten'over het WWW
 Er is ook een FB site : https://www.facebook.com/theartofedrumming/?fref=tag

 Ennuhh... :(  bij de 'ouderwetse' boekhandel niet eens te bestellen...(?)!
18
aangeboden / Restanten
jul 11, 2019, 22:26
Nadat ik mijn drumkit* onderhanden had genomen heb ik nog het 1 & ander over:
[/URL][/img]Roland PDX -100 (https://www.dijkmanmuziek.nl/roland-pdx100/?gclid=CjwKCAjwvJvpBRAtEiwAjLuRPekApiYjCSH2-j75IW-7P272H5ZkR2lyuBoITbUDkw5jo4BxqC0wMxoC3L0QAvD_BwE ) 90 euro p/s

RolandPD-7 (https://www.roland.com/us/products/pd-7/ )  20euro p/s

Roland cy-12H (50 E) https://stollas.com/en/roland-cy-12-hihat.html
Rolandrack (Zonder houders en/of stands) 50 E

Er zijn nog een paar houders & wat kabels in mijn bezit die tegen geringe meerprijs (5 á 10 E) erbij gekocht kunnen worden...

Er staan ook nog 2 cowbels: alle 2 voor 15 EURO


 

Bonus: gratis op te halen ; een paar áfgeslagen cymbal HiHats & trommels:
[im[/img]


Gr. Otje Uit Dordrecht # https://www.bigrivers.nl/ #


NB:Roland TD-3 module  helaas géen eigen foto(https://www.roland.com/uk/products/td-3/) 50 Euro
19
Overige merken / Muzzio E-drum
jun 10, 2019, 22:48
Even vòorstellen; Een nieuwkomer ( voor mij althans) op de E-drum markt. Of kennen sommige van jullie hem al. Indruk ?
  :? Issie mooi of issie mooi ? Ik hóor/lees een "maarrrr.....". :+Zie hier de website:
https://www.muzziodrums.com/
 
..'Justin here" from 65 Drums..;
https://youtu.be/6N5WBoLZFcs
20
Overige merken / Re: ATV aD5
mei 05, 2019, 01:01


Dit filmpje kwam'k zonet te zien op 't WWW.; maar nog niet vertoond op 't forum (voor zover ik weet). Vandaar maar ff 'geplaatst' . Mooie 'update' van ATV, is 't niet?

https://youtu.be/yUBM8XzbAf0
21
Wanneer zagen we de 'legendary Vinnie Coliaiuta' ook weer op een edrum set?
Ja.., wanneer was dat ook alweer ? 2018.05.08 ?

22
swap shop / Re: ik wil is wat anders..
jan 31, 2019, 18:05
Kleine toelichting:
 Momenteel Gaat t mij al een tijdje niet zo, niets is leuk , baal van alles & iedereen: nog 't meest van mijzelf. gelukkig vind ik het drummen nog hastikke leuk. Alleen is mijn kit  mij veel te veel 'boven het hoofd 'geroeid.
 Iets wat mij veel beter past is eenvoudig maar kwaitatief goede (kleine) drumkit, met acoustiche maten,meschdrumvellen met triggers en dergelijke. Hoef niet zo duur te wezen als wat  ik  nu heb. Vandaar "! Hebbie interesse, schroom niet contact op te nemen , de set is 'in orde' en geld...  laat dat nou je nou niet weerhouden. : Ik drum liever met plezier dan dat ik geld heb dat ik toch maar'over de balk heen gooi.. .

BTW; Idd ; Minder drinken,... roken & slikken.
                  en Tech: Hoeft trouwens niet persé een Pearl te wezen.

  Zoiets* .. daar droom ik van:
https://www.drum-tec.de/media/image/a1/a8/68/1006642_atv-artist-adrums-standard_1_600x600.jpg

   maar ja.. zal wel bij een droom blijven..!
23
swap shop / ik wil is wat anders..
jan 30, 2019, 19:16
Onderstaande drumkit is aan vervanging toe...


Ik wil kleiner eenvoudiger & goedkoper !

Zoiets:

Maarr... na overleg; De modules zijn ondertussen vervangen naar een TD-3 & een TD-20X om maar is wat te noemen..!
24
Zal dit filmpie je mee helpen bij je beslissing ?
25
Overige merken / Re: Nieuw(s)
mei 09, 2018, 16:49
Deze td17 kost zo te zien een paar honderd euro minder en op het eerste oog zie ik nu niet waarom je dan een td25 zou moeten kopen.
Tja idd, de TD-17 klinkt als een 'klok'! keuze wordt er dus niet gemakkelijker op, en de TD-25 is al zo populair. Wat nu? Of beter gezegd; welke aan te schaffen als je dat al van plan was.  TD-?. In deze prijslkasse. Ik weet t niet meer, maar ik sta ook niet voor de keuze'
Wordt er echt niet gemakkelijker op, integendeel
..:maar had ik nu wel voor de keuze gestaan; Dan iig toch géen Roland


https://www.bax-shop.nl/digitaal-drumstel/roland (scroll down")