Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.

Berichten - pelletank

1
Erg gaaf idd PaintPro!

Inmiddels toch maar overstag. Ketels besteld bij ST-Drums (7 tom shells in square sizes, 2 kicks 22x18). Dus dat wordt alsnog boren, prepareren, beitsen, lakken, assembleren lol
2
Hi all,

Na de discussie over het wel of niet strippen en lakken van mijn Pearl Export tóch maar jullie adviezen opgevolgd en overstag gegaan. Ik ga een nieuw drumstel bouwen uit beuken shells die ik laat maken via ST-drums.de.

En nu ga ik waarschijnlijk heel vaak vragen hebben en jullie daarmee vervelen ;)

Eerste vraag is eigenlijk voor een later stadium. Ik ga het drumstel beitsen en daarna lakken. Ik wil alleen een gaaf logo op de beits maar onder de lak hebben. Ik zoek hier eigenlijk iets voor zoals die t-shirt transfer vellen waar je iets op kunt printen en dan met een strijkijzer op je shirt aan kan brengen. Alleen: Ik ga natuurlijk net mijn gloednieuwe shells te lijf met een strijkbout.

Omdat het 10 ketels betreft, kan ik het ook allemaal niet met de hand doen.

Suggesties?
3
Van jullie bijdragen heb ik veel opgestoken! Plan gaat nu (denk ik) zijn: Oude wrap eraf, nieuwe erop. Want ik wil toch een beetje het gevoel hebben dat er bloed, zweet en tranen in zitten ;)

Bearing edges heb ik vroeger ook wel eens aan gedacht idd. Gewerkt voor een drummer met Sonor-endorsement, die had een puntgave Sonor Designer waarvan die edges 45 graden waren gemaakt. Het geluidsverschil van daarvoor en daarna is inderdaad fantastisch. Had ik in dit project nog niet over nagedacht...

Zodra ik eraan begin, maak ik foto's en post ik ze!

Echt, superbedankt nogmaals.
4
Paul, Harre en Koko, erg bedankt voor jullie tips! Daar had ik echt heel veel aan.

Dat je natuurlijk minieme onregelmatigheden heel erg duidelijk gaat waarnemen bij hoogglans, had ik niet bij stilgestaan. Ik had zelf al zitten denken aan mallen maken, om draaiend te kunnen spuiten en schuren maar dan gaat het inderdaad écht een dure klus worden. En tijdrovend. 3 weken I can deal with, maar dat is met een ingerichte werkplaats neem ik aan.

Dus daar komt nog bij: Mallen creëren, testen, verbeteren, etc. Dit is wel waar ik inderdaad de grens trek...

Toch maar eens zien wat er aan sheets voorradig zijn...

:/
5
Bedankt voor de tips:) Dat van dat uitharden wist ik niet. Niet dat t zó lang duurde iig...

Het verschil tussen lak en wrap zit 'm in het volgende: lak is hard en resoneert mee, voorzover van toepassing omdat het superdun is. Wrap is zacht, net als de lijm die wordt gebruikt, en absorbeert geluid. Daarbovenop dempt het de resonantie van het hout. Ls ik het extrapoleer: neem het verschil tussen vel met coating vs een vel zonder coating maar met dempring. Dit is een groot auditief verschil.

Het is inderdaad zo dat je dit live niet zult merken, in de settings waar ik speel. Maar het is nog steeds goedkoper dan een pro serie met twee kicks, twee floors en vijf racktoms;)

En dat het waaibomenhout is ben ik het niet helemaal mee eens. Vergeet niet dat Pearl export een middenklasser is, en heel ver van de onderklassen is verwijderd. Sterker, het was zo'n betrouwbaar geval, dat het het best verkochte drumstel aller tijden is geworden. Ik heb getourd met veel bands die 'betere' series hadden van andere merken en een slechtere sound dan ik bezit. En dat ondanks top notch vellen, of het nou Remo Emperors waren, SD2's van Evans of die te gekke Aquarius-vellen.

Het is degelijk spul, en het waard om op te knappen. Met name omdat het zo'n uitgebreid drumstel is.
Eerst wil ik het hout zien voordat ik overstag ga en het alsnog wrap. Want dat is nog steeds een optie.
Uiteraard dioe ik t niet voor de dagwaarde. Maar all things aside is het een gave kit die het het wel waard is vind ik.

Overigens zie ik sceptische reacties niet als aanval, maar het wordt een beetje zo van: "ja maar het is het niet waard." "Ja maar het is mooier." "Ja maar het is het niet waard." "Ja maar hij wordt er mooier van."

6
Pva.

Uit de losse pols (smart en wbs volgen ;)) als volgt.

Als de coating maar op één plek gelijmd is (zoals het geval met de Jordison-elx), dan is het een kwestie van erafknippen, laatste stuk losmaken met bijv. föhn (evt in mal geklemd om niet ovaal te worden). Lijm chemisch verwijderen heb ik inmiddels geleerd is prima te doen met drums.

Zodra alle shells uit hun jasje zijn: Zien wat de schade is, hoe slecht het hout is. Als aanzienlijk: Plamuren, schuren. Anders enkel schuren.

Dan pas kun je een assessment maken mbt het verfproces.

a
Als de houtkleur niet teveel afwijkt op alle ketels wil ik het eerst zwart beitsen, dan weer erafschuren, dan donker- / kers-rood beitsen. Het zwart dat in de nerven blijft zitten en de algehele houtkleur een donkerdere toon heeft gegeven, geeft een verdieping aan het rood, een schaduw-effect.

b
Stel, het hout heeft onderling écht teveel afwijkende kleuren of ik heb met teveel plamuur moeten werken (i.e. gaat lelijke verschillen geven als gebeitst tov houtnerf), dan moet het dekkend gelakt worden. Dat zou jammer zijn. De kleur wordt dan nog steeds donker- / kers-rood.

Daarna is het een kwestie van vernis of lak en steeds licht opschuren. Ik denk aan parketvloerlak oid? En dat lakken heel vaak herhalen.

Dan licht opschuren (400), nat schuren (aantal keer; doorgaan tot 1500 oid), polijsten met tool.

Hardware erop en rammen.


De échte tijd gaat zitten in het schoonmaken van de ketels en het schuren/ polijsten. Het lakken kost wel tijd, maar tegen de tijd dat ik klaar ben met de laatste ketel kan ik de eerste weer lakken.

Ik weet alleen echt niet hoeveel uren hierin gaan zitten. En die inschatting is cruciaal, anders krijg ik het project niet af. En ik moet nog berekenen hoeveel m2 oppervlak mijn hele kit in totaal heeft.
7
...

Wat me opvalt is dat niemand het hier heeft over de passie voor je kit, waar je bloed, zweet en tranen in hebt gestoken om bij elkaar te sparen. Bij de customize- en zelfbouw-afdeling van een slagwerkersforum vind ik dat een beetje zorgwekkend eerlijk gezegd.

Even een paar dingen op een rijtje.

- Ik speel thrash metal. Dit kan ook op een Sonor Designer, maar zowel live als in de studio gaat het plat klinken als je in het hobbycirquit speelt, eenvoudigweg omdat je de middelen niet hebt om de full potential van je kit te laten doorklinken in al het gitaargeweld. Er is gewoonweg te weinig dynamiek in de muziek om met een goedkope geluidsset in een achterafzaaltje, zonder ervaren geluidstech ad €350,- iets neer te zetten waarin dát opvalt. Ja, je hoort een klein beetje verschil. Maar dat weegt écht niet op tegen de meerprijs van een 10-delige pro-serie.
- Het is leuk om een tien-delige Masters Custom te kopen als je het geld hebt. Het is voor mij niet een kwestie van 'ietsje meer sparen dan heb je het voor elkaar'. Zeker niet als je droom een tien-delige kit betreft. En je die al hebt, zij het een Pearl Export ipv een pro-serie. Ik werk hard en verdien weinig. Daar klaag ik niet over, want ik ben handig en heb niet per se veel geld nodig.
- Wat een Export Export maakt, zijn de goedkope oplossingen en compromissen. Niet de shells, die zijn gewoon degelijk. Dus vervang je wat significant wat met je geluid doet, je zoekt de vellen die je ketels optimaal laten spreken, etc. En dan is je Export ineens helemaal geen Export meer, maar een erg degelijke set.
- Nogmaals, 10 shells eigenhandig (dus enkel tegen materiaalprijs) upgraden kost in het ergste geval nog steeds maar een fractie van een 10-delige pro-serie van welk merk dan ook.

En natuurlijk is een gelakte fabrieksversie mooier. Maar ik ben ervan overtuigd dat als je 'm zelf lakt, hij mooier is dan met een laag vynyl eromheen. Ik heb wat spuit- en kwast-ervaring, en ik kan je vertellen dat lak altijd mooier is dan plastic. Komt nog bij dat de sentimentele en symbolische waarde verduizendvoudigt als je je daar een beetje voor inspant.
8
Lol oh ja :)
omg. Utrecht.
9
Thx;)
en zodra ik eraan begin leg ik het idd tot in den treure vast. het gaat nog even duren omdat ik ergens eind winter de studio inga, en het daarna pas kan doen.

Qua wel of geen wrap: Hij zal idd nagenoeg hetzelfde klinken met andere wrap.Maar zonder zal hij ongetwijfeld beter klinken. Als je van optimounts een meer open sound krijgt dan van die shell mounts omdat de ketel vrijer kan resoneren, dan mag ik aannemen dat dat ook opgaat voor een laag plastic en lijm om je drumstel. En een wrap is ok om zo'n middenklasser betaalbaar te maken, maar vervangen met een andere wrap is geen upgrade. Ik denk echt dat ik ga ploeteren en m lakken. Stay tuned komende zomer voor het eindrestaat!!

Enne... Ik kan nog steeds hulp gebruiken;) Ik wil er denk ik eind maart mee beginnen. Dus wie zin heeft en hulp han gebruiken bij zijn eigen kit... =D
10
En bedankt voor de afbijt-tip!
11
Thx:)
Qua tijd en kosten: het is goedkoper mijn huidige kit op te lappen dan een andere rig te kopen met dit formaat, zelfs tweedehands en in die prijsklasse. Ding is: ik reken mezelf geen arbeidsuren, want dit is mijn hobby. Dus ben alleen materiaalkosten kwijt. En evt tijdelijke opslag.

Qua wrappen: Dit gaat ten koste van de sustain maar is wel stukken goedkoper en sneller idd. Duivels dilemma... Maar eerst die rotzooi eraf.

12
Hi all,

Mijn probleem is als volgt:

Ik heb een 10-delige Pearl Export. 5 racktoms, 2 floortoms, 2 kicks. Inmiddels heb ik alles uitgerust met Optimounts. Nu ben ik al jaren van plan die zwarte vynyl-laag eraf te trekken, de lijm te verwijderen en 'm diep donkerrood te lakken / spuiten (dekkend).

Deze klus is te groot voor mij alleen. Hoewel ik ooit meubelmaker ben geweest, heb ik geen ervaring met drums strippen. Ik zoek dus zowel advies als hulp.

- Het drumstel moet ergens staan terwijl het in revisie is.
- Ik wil weten of de lijm eraf geschuurd moet worden of dat er een chemische oplossing is die het hout intact laat, en ketels niet ovaal trekt.
- Wat voor lak moet je gebruiken, hoeveel lagen dekkend, hoeveel lagen transparante lak om m mooi diep te krijgen, etc?
- Hoeveel tijd ben je ermee kwijt in uren, als het met twee personen gereviseerd wordt?

Graag wil ik ook weten of er mensen zijn die ook iets dergelijks van plan zijn met hun rig, en het evt samen met me willen doen. Help jij mij, dan help ik jou. Any suggestions / offers?

Gr. Pelle

13
Toen ik Optimounts op mijn Ex zette, had ik hetzelfde dilemma. Omdat ik 'm nog steeds nodig had, heb ik het probleem uitgesteld, en toen bleek dat mijn Pearl veel vetter klonk met dat gat. Als in: Luider, maar niet lelijker.

Je wint geen resonantie of iets dergelijks als je er een plaatje oplegt denk ik. Het gat blijft namelijk. En het zit pal achter je Optimount, dus niemand ziet het. Nu heb ik het gat licht opgeschuurd en Alabastine in de rand aangebracht.