Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.

Berichten - herrieman

1
Ja klopt, volgens mij is die transducer nu helemaal dood (of zo goed als). Heb er ongeveer een half jaar mee gedaan, wat ik toch vrij kort vind voor een trigger die 50 euro kost. Heb vanavond de trigger van mijn snare afgehaald en tikken tegen de transducer gaf nauwelijks signaal.
Misschien ga ik inderdaad eens een trigger van Roland gebruiken. Is wel de helft duurder maar misschien is het dat wel waard.
Dank in ieder geval voor de reacties tot zover.
2
Hallo fellow drummers/slagwerkers/triangelisten  ;)

Hopelijk kan iemand me verder helpen met het oplossen van dit euvel: sinds ik ongeveer een jaar geleden ben begonnen met het gebruik van triggers op mijn bassdrums en mijn snare tijdens het spelen met clicktrack (DDrum DDTK Acoustic Bass Drum Trigger en DDrum DDDTS Pro Acoustic Snare Drum Trigger) ben ik nu voor de tweede keer in korte tijd tegen hetzelfde probleem aangelopen: mijn snare trigger vertoont raar/onvoorspelbaar gedrag.
Het feest begint met dubbel triggeren: na een slag (soms wel, soms niet) volgt er een tweede slag maar dan op vol volume. Dit gaat zo een tijd door en uiteindelijk is het zo erg dat zachte slagen harder klinken dan harde slagen, maar ze worden vrij random opgepikt door de trigger.
De vorige keer dat ik hier last van had ben ik mijn triggersettings gaan aanpassen totdat ik zo ongeveer elke denkbare verbetering had doorgevoerd, helaas zonder resultaat. Uiteindelijk heb ik hem binnen de garantietermijn van 1 jaar kunnen omruilen en hoppa, ik was direct van mijn probleem af.
Omdat ik niet om het half jaar weer mijn trigger wil omruilen vroeg ik me af of er mensen zijn die dit fenomeen herkennen of ook zoiets hebben meegemaakt met hun triggers en er een oplossing voor hebben gevonden. Overigens lijken mijn bassdrum triggers nergens last van te hebben.
Groeten,
Herrieman
3
Nou, onder de knie heb ik de techniek nog zeker niet, maar tijdens wat klooien vielen me beide opties gewoon op. Meer per ongeluk dan wat anders.
Maar iedereen bedankt voor de reacties.
4
techniek / Re: Heel-toe techniek
okt 23, 2011, 15:32
Inderdaad, het gaat om dubbel bas spelers. Vergeten te vermelden.
5
techniek / Re: Recht zitten
okt 20, 2011, 17:52
Speel ook op een 1st chair van Tama (met gasveer) maar zonder rugleuning. Kan eigenlijk alleen melden dat ik, sinds ik meer dubbel bass ben gaan spelen, vanzelf rechter ben gaan zitten zodat ik een betere balans heb bij een hoger tempo.
6
Beste,

Na op het vorige forum weer eens te hebben ingelogd kwam ik erachter dat dit nieuwe forum tegenwoordig wordt gebruikt. En omdat ik met de zoekmachine geen topic kon vinden over heel-toe wilde ik in een nieuw topic mensen om hun mening vragen betreffende deze techniek.
Het zit namelijk zo:
Ik ben pas begonnen met heel-toe en er viel me iets op waar ik graag andermans mening over zou horen:

  • Je kunt, zoals vaker ook wel in filmpjes te zien is, eerst de ene voet afwerken (RechtsHeel, RechtsToe) en daarna de andere. Bijvoorbeeld Rh, Rt, Lh, Lt. Even uitgaande van 4 16-en per tel houdt dat dus in dat je per voet 2 16-en achter elkaar speelt en je heels in principe 8-en spelen.

  • Een andere optie is om Rh, Lh, Rt, Lt te doen. Houdt in dat je per voet 2 8-en speelt, waarbij je de 16-en dus wisselt tussen beide voeten. Je hebt dus een 16e de tijd om je rebound uit te voeren.


Is dat te volgen? En is er iemand die misschien beide manieren heeft geprobeerd? Wat ik namelijk merkte is dat bij optie 1 de snelheid van je rebound de beperkende factor is, terwijl bij optie 2 de maximale snelheid wordt bepaald hoe snel je beide heels en toes achter elkaar kunt doen. En ik ervaar het wisselen tussen beide voeten als zijnde gemakkelijker dan het snel uitvoeren van die rebound.
Optie 2 maakt het snel spelen van triolen dan wel weer iets ingewikkelder...