Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.
rare Belgen... alles is anders
dat is uitverkoop in Vlaanderen
net als opendeurdagen
Goedemiddag,
Ik heb een probleempje met mijn vintage ludwig.
De bassdrumhoop is kleiner dan mijn 22"vel, een tik té klein:
Het probleem is nu dat de rand van het vel teveel uitsteekt, waardoor het uiteinde van de bassdrumclaws tegen de rand van het vel aankomen. Alle spanning komt op deze punten te staan, ipv dat de spanning over de gehele hoop verspreid wordt.
Zo zit 't:
Zo moet 't:
Ik heb het met (zacht) geweld en geleidelijk vastdraaien, wel voor elkaar gekregen, maar er schoot er altijd een terug. Er staat dus teveel spanning op de hoop.
Ik ben bang dat als ik nog meer druk op zet de hoop zal komen te overlijden.
Wat is handig om te doen? (Ja ik moet m'n kamer stoffen)
Als ik zo even snel op google gezocht heb, kom ik er achter dat ik zo'n beetje de zelfde snare heb als die jij bedoeld denk ik.
Ik heb namelijk deze: (linker)
Ik zou letten op de 'throw-off' of die nog wel goed zit zodat de snaren van de snaarmat nog wel goed tegen het vel aan zitten.. en natuurlijk of die snaren nog strak genoeg zitten.. anders moet je een nieuw snaarmatje halen bij een drumwinkel
De airco unit ontvochtigt ook. De luchtvochtigheid varieert tussen 50 en 70%. Komen heel wat emmertjes vocht uit...
Even die vragen achter elkaar:
- Per merk verschilt de constructie, en voor zover ik weet leveren alle merken die woodhoops maken (Yamaha, St Drums, Ayotte, Kumu, Lignum, Tama) ze maar in één dikte, houtsoort en constructie die specifiek voor dat merk is. Er zijn kleine uitzonderingen voor sommige hoops voor snare, maar dat is het wel. De enige grote uitzondering is St Drums, die leveren in 4 houtsoorten (maple, birch, beech, mahogany), maar daar heb ik zelf geen ervaring mee.
- In mijn ervaring, niet - dat wil zeggen, niet meer of minder dan je trommels. Natuurlijk moet je oppassen met houten hoops en vocht, maar dat moet met trommels ook. Ze verstemmen redelijk snel ja, maar dat is ook zo weer teruggestemd. Ik heb nog nooit zo snel toms gestemd als met mijn huidige kit (met woodhoops).
- Als je je hele kit (boven en onder) ervan wilt voorzien, duur. Reken 300 a 400 euro voor Yamaha's, 250 voor St. Drums.
- Nee, dat hoeft niet. Het zou evt. een tikje kunnen verschillen voor het werken van de ketel, maar ik heb regelmatig snares van verschillende merken met verschillende houtsoorten gezien waar maple Yamaha's op zaten, zonder enig probleem.
Om nog even af te sluiten, je moet wel goed kijken wat voor vellen je met woodhoops gebruikt. Woodhoops maken je kit een flink stuk warmer en droger, dus droog klinkende vellen (Aquarian Texture Coated bijvoorbeeld) samen met woodhoops halen vrij veel boventonen uit je set. Dat kan heel erg mooi zijn, maar sommige drummers kunnen daar absoluut niet mee om gaan. Over agressie gesproken, echt rammelen en gillen zullen je trommels ook niet meer doen. Dat moet je leuk vinden. Ik vind het persoonlijk fantastisch, ik ga helemaal voor die warmte - het mengt ontzettend goed met acoustische instrumenten - maar voor anderen is dat een beperking. That said, ga er voor, goede woodhoops geven een dimensie aan je klank die je nergens anders vind, en dat is de prijs meer dan waard. De blije gezichten van live- en studiotechnici helpen ook een hoop trouwens.