Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.

Topics - Robert-Jan

26





more to come..
28
Overige merken / NFUZD
jan 22, 2015, 17:33
Vandaag dus gelanceerd.. NFUZD audio







30
clinics en evenementen / Namm 2015
dec 02, 2014, 22:22
Het is nog even weg maar aangezien er in augustus al pepernoten in de winkel liggen kunnen we het nu al over namm hebben.
Vooral ook omdat ik denk dat dit best wel een dingetje kan worden..beetje vaag nog maar e drums..vst ..leuk leuk :)

https://www.moderndrummer.com/site/2014/12/news-khs-america-set-unveil-nfuzd-audio-winter-namm/#.VH4qaojtSrU


NFUZD..kom maar op :)
32
drumkits & snaredrums / Guru drums
apr 12, 2014, 13:18
Uit de UK, Guru drums
Het opmerkelijke is dat deze set 3 maal een 10" tom heeft maar dan in verschillende dieptes.
Weer eens wat anders ..

Guru In-Tense English Ash steam bent drums. Featuring David Floegel.



35
Edit

Op dit moment bestaat er grote onduidelijkheid over de toestand van Ricky Lawson.
De geruchten gaan dat hij hersendood is na een beroerte maar officieel is er nog geen verklaring van overlijden



Ik luister graag naar zijn opnames met de yellowjackets maar zeker zijn bijdrage bij de Phil Collins concerten.
Hij tourde ook met Michael Jackson..en hij was diegene die die ene klap deed in 'I will always love you' van Whitney Houston.



37
Mensen, het is de laatste tijd weer een beetje gedoe rondom de foto's bij advertenties.

De regels zijn heel simpel, bij een advertentie horen foto's en een vraagprijs. Ik word ook een beetje moe van de 'foto's komen later' advertenties, plaats de advertentie pas als je de foto's hebt.

Als je niet weet hoe je een foto plaatst, check dit topic,
http://www.drum-forum.nl/index.php/topic,288.0.html


Geen foto's = slotje.
40
aangeboden / Roland Spd-S
feb 19, 2013, 12:29
*verkocht*
42
productreviews / Mark Drum Yes
dec 06, 2012, 15:38




Mark Drum Yes

In Italië zitten ze niet stil. Door de jaren heen hebben we al heel wat moois voorbij zien komen op drumgebied. Denk aan Le Soprano met een hele reeks aan drumstellen en snares. Of Ufip,wat zeker geen onbekende is. Maar nu roert men zich ook op de e-drum markt met als resultaat de Mark Drum Yes

Het bedrijf achter Mark Drum heeft zijn sporen ruim verdient in de bas-wereld, sinds 2001 maken ze de nu roemruchte Markbass versterkers. Door de jaren heen zijn er nieuwe takken ontstaan. Zo hebben ze nu ook akoestische-gitaar versterkers , complete PA systemen en sinds 2012 dus ook e-drums . Ik heb de set een week mogen uitproberen en hieronder een uitgebreide review.

De hardware



De set werd in twee originele Mark Drum tassen geleverd. Deze tassen zijn overigens optioneel, ze worden niet bij de set geleverd. Meteen is duidelijk dat de set uiterst portable is. De tassen zijn weliswaar groot, maar totaal niet zwaar.
Je hebt een tas die eruit ziet als een hardware bag zoals we hem van gewone drums kennen, daar zitten de pads en de module is, in een wat grotere tas gaat het rek je hihat stand en je bas pedaal. Mark Drum levert overigens geen pedalen, hiervoor gebruik je een regulier hihat- en basdrum pedaal.

Opzetten is een fluitje van een cent, mede door het compleet nieuwe systeem van aansluiten van je pads. Het eerste wat meteen opvalt is dat er veel (RJ11) connectoren in de buizen van het rack zitten.  Alle pads worden dus aangesloten op het rek en er gaat 1 kabel uit het rek naar de module. De pads zijn gemerkt als snare tom 1 tom 2 etc en kunnen op iedere plek worden ingeprikt. De module herkent de pad, waar die ook wordt aangesloten. Een kabeltje fout aansluiten is er niet meer bij en dit biedt dus ook best wel wat opstel mogelijkheden. Je hebt dus in ieder geval geen last meer van dat net te korte kabeltje die je naar je floortom wilt trekken omdat je die aan het einde van je rek wilt hebben. Ideaal als je het mij vraagt!
Het rek is van aluminium en staat stevig. De bijgeleverde bekkenarmpjes doen wat ze moeten doen, daar is helemaal niets op aan te merken. Mark Drum levert de set met vier meshhead pads een basdrum pad een hihat pad en 2 cymbal pads.
De set is met nog eens vier pads uit te breiden. Zoals gemeld heeft Mark Drum een eigen trigger systeem en daardoor zijn pads van andere merken niet compatibel met Mark Drum.


De trommels.



Mark Drum levert de set met vier 10" pads (snare en toms), een basdrum pad met gebogen klopper, een hihat pad en twee cymbal pads. Laten we bij de basdrum beginnen aangezien die er anders uitziet dan dat we tegenwoordig gewend zijn.
Het is niet veel meer dan een blokje wat op de grond staat en middels een speciale (gebogen) klopper kan je er een regulier basdrum pedaal aan schroeven. Terug naar de begin jaren 90 dacht ik, immers Roland deed dit op de TD-7 al. Het ziet er niet heel tof uit, maar ik werd er wel heel blij van. De oppervlakte waar de klopper de pad raakt is afgewerkt met leer (of in ieder geval iets wat op leer lijkt) en daaronder waarschijnlijk foam. Het maffe is dat als je je ogen dicht doet en gewoon voelt, dat het net is alsof je tegen een normale basdrum aan zit te trappen. Het voelt heel solide en je krijgt echt zin om lekker in de basdrum te trappen, net dat beetje meer gas te geven om de groove de groove te laten zijn. De pad 'staat' als een huis op een tapijt en er is nul komma nul dubbele triggering. Ik heb het niet geprobeerd maar ik denk niet dat er een dubbel-basdrum pedaal oppast, hiervoor zul je een tweede pad moeten aanschaffen.

De snare en tom pads zijn allemaal 10" en voorzien van meshheads. Je kunt de vier triggers per pad zien zitten. Vier triggers inderdaad. Markdrum heeft dus een compleet eigen trigger systeem ontwikkeld. De opgevangen signalen worden in de pads al bijelkaar gebracht en naar de module gestuurd. Vandaar ook dat er nu maar 1 kabel richting de module gaat. De mesh-heads voelen heel goed aan ze zijn zeker niet te 'stuiterig'' of te slap,precies wat het moet zijn. De pads zien er stevig en solide uit. Had ik wat te zeggen gehad tijdens de ontwikkeling van de set dan zou ik hebben gepleit voor een 12" snare/ floortom pad om het gevoel van 'echte' drums wat meer te benaderen.
De cymbal pads hebben een beetje een plastic feel en maken in vergelijk met het geluid wat de pads produceren relatief best wat herrie. Desondanks werken ze prima. Ik heb menig leerling op de set laten spelen en een veel gehoorde reactie was wel dat het spelen van bell/ride patronen veel makkelijker was dan hun eigen set. (denk hier vooral aan de enrty level kits van Roland en Yamaha).



De sound.

De meest gehoorde opmerking van de leerlingen was dat de set echt veel beter klinkt dan wat ze gewend zijn. En dat is ook zo. Mark Drum maakt gebruik van samples en dat maakt ook dat de set behoorlijk realistisch klinkt. De grap is dat ik bij het samenstellen van kits vooral dacht in echte cymbals bijvoorbeeld. Zo van 'eew, dit is wel een hele dikke ride, eens kijken of er nog een dunner exemplaar tussen zit.' Gelukkig zit die er ook tussen, maar deze manier van denken geeft dus aan dat de samples goed zijn. Er is behoorlijk wat variatie in de kits, de snares gaan van een hele dikke 14x8  vintage plof naar een loeischerpre 13x3 metalen oren-suiser en van een klein lief splashje naar een flatride. De e-sounds zijn prima, zeer bruikbaar doordat ze ook niet te extreem zijn. Je komt (gelukkig) weinig sounds tegen waarvan je even moet lachen omdat ze zo raar zijn, om ze vervolgens nooit meer te gebruiken. Opvallend zijn ook de percussie sounds. De conga's, tamboerijn, cajon en aanverwanten klinken echt heel goed, evenals de brush kit.
Met de update naar de 1.8 versie beschikt de set over 33 presets en dan nog een stel user sets. Markdrum geeft aan dit te blijven updaten en meer sets ter beschikking te stellen. Updaten gebeurd overigens via de bijgeleverde SD kaart. Alle sets worden ook vanaf die kaart geladen.

Bespeelbaarheid.

Mark Drum heeft dus zijn eigen triggersysteem en dat merk je. Laat ik maar met de deur in huis vallen, HET grote ding van Mark Drum is de dynamiek. Zelf zeggen ze dat ze nu 512 layers hebben, ik heb ze niet geteld maar man man wat een feest.
Bij andere sets heb ik wel eens ervaren dat er vrij snel een punt is waar je op maximum volume zit, deze set gaat daar ruimschoots overheen. Sla je knoeperhard dan klinkt dat ook zo, fluisterzachte ghostnotes worden moeiteloos opgepikt. Hiermee zet Mark Drum een standaard en ik ben heel benieuwd waar dit allemaal toe leidt.
Dan komen we bij het voor e-drums heikele punt, de hihat. Het kalibreren is uitermate simpel en werkt ook goed. Hoewel ik denk dat er mee te halen is uit de hihat werkt het wel naar behoren. Wat ik een beetje mis is bijvoorbeeld de sound als de hihat volledig open is, niet dat je dat in je spel veel gebruikt maar toch.De footsplash doet het prima, je hebt nauwelijks last van een valse trigger, kortom de hihat werkt naar behoren.

De Mark Drum beschikt over best wat features om je sound te editten. Een zeer uitgebreide compressor waar je alle kanten mee op kan, goede reverbs en eq's. Hiervoor zijn diverse presets, maar je kunt ook alles naar je eigen hand zetten. Jammer is dat ik er geen pitch functie in heb kunnen ontdekken. Toegegeven als je in een VST de pitch van een snare naar -8 draait dan klinkt het als een natte krant,  maar -1 of +1 kan net een beetje verschil maken en heb je weer extra snare sound tot je beschikking.


Geen toeters en bellen.

De module is vrij simpel. In de Mark Drum vind je een metronoom en een loop-functie en dat is het wel voor wat betreft de gizmo's. Nu moet ik je zeggen dat ik de playalongs helemaal niet mis. Vaak zijn die zo vreselijk midi file dat je ze 2 keer meespeelt en dat was het dan. Mark Drum heeft een aux ingang en daar kan je natuurlijk je mp3 speler aanhangen en spelen maar. Handig is de directe knop voor het aux volume, zo maak je in no time een prima verhouding tussen drums en mp3 speler, iets wat bij andere merken nog wel eens ontbreekt.

Conclusie

De Mark Drum YES is een nieuwe speler in de markt en zet zijn eigen idee neer.
Dat idee is goed en zeer overtuigend, qua dynamiek is het ongelooflijk sterk. De bespeelbaarheid is goed, de sounds zijn erg ok. Al met al koop je een no nonsens e-drum set die de sound van een akoestische set prima benaderd. Mark Drum durft het aan om een compleet nieuw systeem neer te zetten en als je bedenkt dat de YES de eerste reeks is die ze neerzetten dan beloofd dat nog wat.



Pluspunten:

- Zeer groot dynamisch bereik
- Goede sounds
- Prettig bespeelbaar
- Vooruitstrevende techniek

Minpunten

- Cymbal pads net iets te luid
- Handleiding mag wel iets uitgebreider en duidelijker.


De Mark Drum heeft een straatprijs van rond de €1795,-
De importeur meldt dat de set onder meer verkrijgbaar is bij ;

-Triepels Geleen
-Muller Amsterdam
-Stockenhof muziek Beek Ubbergen
43
aangeboden / Masterwork 14" Iris hihat
nov 18, 2012, 12:23
Te koop,

Masterwork 14" hihats Iris serie.
Poetsbeurtje en ze zijn weer als nieuw..
Dealer onderhouden en bespeeld door een oud vrouwtje ;)

175,- €150,-

45
ROLAND / Nieuw: Roland TD -4 KV
nov 01, 2012, 19:29

De nieuwe 'portable' set van Roland

http://www.rolandce.com/nl/nl/producten/drums/v-drums/td-4kp




Shoot..
46
Coming soon volgens de website..
http://drumset.premier-percussion.com/

Er waren al wat sets en snares te zien op de London drumshow en die zagen er best spectaculair uit.
Volgens mij is het idee dat er 'one' van gemaakt gaat worden, maar we gaan het zien als de website up is.

Filmpje ( van een Engelse winkel die ws de sets en snares van de beurs heeft gekocht)

47
aangeboden / Masterwork Iris 20" ride
okt 18, 2012, 20:36
Ik heb MW 20" Iris ride die ik nauwelijks gebruik.
Ik zoek er dus een nieuwe gebruiker voor.
Geen keyholes, dealer onderhouden en geldige apk.. ;)

€160,-

(Geen ruil)

Reacties via PB aub.

48
Datum: 14 november 2012
Aanvang: 20:00 uur. (deur open 19:30 uur.)
Plaats: Muziekhandel Theo Steenbeek B.V.
Galvanistraat 29 - 3861NJ - NIJKERK
Toegang    : € 7,50

In verband met de te verwachten belangstelling verzoeken wij u te reserveren op telefoonnummer: 033-2457300

http://www.steenbeekmusic.nl/drumclinic-ton-dijkman-14-november-2012/
49
productreviews / Tune-bot review
okt 13, 2012, 15:32
Tune-bot




Gitaristen gebruiken al jaren een stem apparaat. Piano stemmers werken al eeuwen met de stemvork. En drummers? Sja drummers zijn aan hun lot overgelaten wat dat betreft.
Nu zou je kunnen zeggen dat wij drummers niet onze trommels op een toon stemmen. Het kan wel en er zijn er die het doen, maar het overgrote deel stemt de toms niet op een Cis, of een As, De noot maakt niet uit als het maar goed klinkt. Maar hoe stem je dan dat het goed klinkt? We weten allemaal dat als je het vel zo spant dat er bij iedere spanschroef dezelfde druk is, je de meeste sustain uit de trommel haalt. Dat doen we op gehoor, 8 lugs per vel 16 lugs per trommel..ga er maar aanstaan. Laten we eerlijk zijn, trommels stemmen is niet makkelijk, zeker niet als je dat op minieme verschillen in toonhoogte moet doen. Wij drummers, die toch al niet heel erg getraind zijn in toonhoogtes staan eigenlijk voor een heel lastige opgave. Dat moeten ze bij Overtone-labs ook hebben bedacht. Zij komen met het eerste digitale stem apparaat speciaal voor drums de Tune-bot. We kwamen hem al tegen op de  Musik Messe 2012
Nu is er de kans om hem zelf onder handen te nemen.


Doosje openen
De Tune-bot zit keurig verpakt en bij openen blijkt dat deze geleverd wordt met 2 batterijen. Daarnaast een soort van vilten zakje die prima zal zijn tegen stof en vuil, maar verder geen bescherming biedt bij vervoer. Een quickstart guide en een Engelstalige handleiding zijn ook mee verpakt. Naar verluidt wordt er gewerkt aan een Nederlandstalige handleiding. De Tune-bot ziet er netjes uit, ondanks dat het van plastic is voelt hij niet breekbaar. Achterop zit een stevige klem waarmee je de Tune-bot op je hoop van je trommel kunt bevestigen. Ik had verwacht dat de Tune-bot iets groter zou zijn, maar de omvang is prettig zo, net zo groot als een klein mobieltje . Na het plaatsen van de batterijen is het tijd om de powerknop in te drukken. Het display is zeer duidelijk en zal ook in donkere zalen goed af te lezen zijn.

Stemmen
Tijd om eens te controleren of het apparaatje ook echt doet wat het zegt, namelijk er voor zorgen dat mijn drums beter klinken dan ooit. Ik ben eerlijk gezegd niet zo'n lezer van handleidingen en meestal begin ik dus gelijk waar ik denk dat ik moet beginnen. Het resultaat is dat ik metingen krijg waar ik in eerste instantie niets van begrijp. Goed, ik hoor je denken; 'RTFM!'  ;) Al snel leer ik dat de Tune-bot verschillende functies en modes heeft. Zo is er de Absolute mode. Dit is de standaard instelling en geeft niets ander weer dan de gemeten waarden in frequenties ( Hz) Druk ik op de Note knop dan worden de waarden weergegeven in muzieknoten ( C-D-Eb etc). Ik kies ervoor om met de Hz aan de gang te gaan. Belangrijk is om van te voren te bepalen waar je voor gaat, de totaal stemming van je trommel, of lug per lug exact op elkaar af te stemmen. Indien je eerst je vellen gelijk wilt stemmen is het van belang dat je dit zo doet dat alleen het vel wat je wil stemmen hoorbaar is en het andere vel dus gedempt is. Dat doe je bijvoorbeeld door je trommel op een ronde drumkruk te zetten. Ik heb er nog een handdoek onder gelegd om er zeker van te zijn dat het ook echt gedempt is. De Difference mode is er om het verschil duidelijk te maken tussen de diverse lugs. Eerst meet je bij een lug, dan druk je op diff en die waarde is nu de referentie waarde. Het display laat nu zien hoeveel hoger of lager de lug is ten opzichte van die referentie waarde. Nu wordt ook duidelijk dat de tune-bot een nauwkeurig apparaatje is. De kleinste verandering met de stemsleutel wordt waargenomen en we stemmen nu echt op de millimeter.
Het kwam voor dat ik opeens enorme verschillen kreeg, zo groot dat het mij niet mogelijk leek dat dit te wijden was aan het verschil in stemming. Het blijkt dat de Tune-bot soms ook gewoon een andere geluid oppikt en dus vreemde waarden afgeeft. Hiervoor is er de filtermode. Indien je die gebruikt geeft de Tune-bot alleen nog metingen af in de buurt van eerdere metingen. Hij filtert in dit geval hoge en lage boventonen. Dat helpt enorm, desondanks komt het soms nog steeds voor dat er een totaal andere waarde in beeld verschijnt. Wil je je trommel goed stemmen dan moet je echt rekening houden met hoe hard en waar je op de trommel slaat. Een klein beetje harder slaan kan al een verschil opleveren. Dat is in het begin even wennen, maar het principe is uiteindelijk vrij snel duidelijk.


Resultaat
Het is me gelukt om de toms en floors 'in stemming met zichzelf te brengen' zoals Tune-bot dat omschrijft. Ik heb geprobeerd om onder en boven vellen op dezelfde frequenties te krijgen. Natuurlijk kan ik al een beetje stemmen, maar ik kan niet anders concluderen dat mijn toms een langere sustain hebben nadat ze met behulp van de Tune-bot zijn op die manier zijn gestemd.
Het is zeker niet zo dat een en ander veel sneller gaat, het gaat nauwkeurig en het resultaat is dat je een goede sound kan bereiken in plaats van na lange tijd stemmen maar voor lief te nemen hoe je trommel dan klinkt.
De Tune-bot heeft diverse plekken om gegevens op te slaan, heb je dus eenmaal een setting voor je sound dan kan je die recallen en krijg je met een nieuw vel als het goed is weer dezelfde stemming. Er zijn zoveel plekken dat je bijvoorbeeld ook nog verschillende settings kan opslaan, bijvoorbeeld eentje met een lange sustain, een pitch-bend of intervallen etc etc , dat is helemaal aan de gebruiker.
Eeen hele andere kant van de zaak is dat het resultaat ook kan zijn dat je beter gaat stemmen als je de tune-bot niet tot je beschikking hebt. Zoals eerder gezegd 'leer' je echt op de millimeter stemmen en doordat je in beeld krijgt wat de verschillen zijn zou het mij niet verbazen als je ook beter gaat horen wat de verschillen zijn. Zoiets heb ik bijvoorbeeld ook meegemaakt met de temporef. Dat is ook een hulpmiddel waarbij ik inzicht kreeg in wat er gebeurd qua tempo. Na verloop van tijd hoor je zelf wel of de klap te vroeg of te laat is en dat lijkt me met de Tune-bot niet anders.
Ondanks dat er aangegeven wordt dat je ook je bassdrum kan stemmen is dat toch wat moeilijker. De klem past niet op mijn hoop. Inmiddels zijn er diverse youtube filmpjes (zoals ook aangeven in het topic over de Tune-bot) waar slimme mensen een oplossing hebben gevonden. Je kan de tunebot aan een cymbalstand hangen en die boven de bassdrum plaatsen. Of zoals weer iemand anders heeft gedaan, de Tune-bot aan een stok bevestigen. Die stok leg je dan op je hoop zodat de Tunebot boven het bassdrum vel hangt. Dit werkt, maar hier kon ik geen duidelijke veranderingen horen ten opzichte van hoe ik de bassdrum stem. Nu is het wel zo dat ik met een Emad speel en dempkussen gebruik en een michole in het voorvel heb. Speel je juist ongedempt en met een dicht voorvel dan ik me kunnen voorstellen dat dat een ander resultaat geeft.

Conclusie
De Tune-bot werkt, dat is duidelijk. Maar bedenk wel dat het zeker niet zo zal zijn dat je in no time je trommels hebt gestemd, het blijft gewoon even werk. De Tune-bot maakt het heel inzichtelijk wat je doet en zal die frustraties die je misschien hebt nadat je tijden aan je trommel hebt gesleuteld en hij nog niet tof klinkt wegnemen.
Er zitten een paar haken en ogen aan. Zo is de Tune-bot dus secuur, het is even zoeken naar de juiste workflow. Je moet wat trucs uithalen om de bassdrum er mee te kunnen stemmen. Je zou je ook kunnen afvragen of je hem nodig hebt als je niet iedere week je vellen vervangt of op zoek moet naar een andere sound. Maar zoals eerder gezegd ben ik er van overtuigd dat je beter gaat stemmen naar mate je de Tune-bot langer gebruikt.



Plussen en minnen
+ Accuraat
+ Degelijk gebouwd
+ Overzichtelijk af te lezen

- Om de bassdrum te meten moet er een trukendoos open.


Adviesprijs : €120
Gemiddelde winkelprijs: €99,-

Verkrijgbaar bij onder andere:
Triepels
Rotterdam drum department
Hitit
Rock Palace

Volledige adresinformatie van verkooppunten vind je hier
50
techniek / iKdrum...drumles op je iPad
aug 31, 2012, 10:54
De afgelopen maanden mededrumforummer hebben Erik en ik keihard gewerkt aan een nieuw project.
Het project is oorspronkelijk begonnen als afstudeer project voor Erik en is nu klaar om aan de wereld te laten zien  *O*

iKdrum is een volledige drumcursus voor beginners. Daar waar de bekende drumboeken ophouden gaat 'iKdrum' een stap verder. Zo'n beetje alles over drummen komt aan bod; stokhouding, stemmen van je trommels, geschiedenis van het drumstel, noem het maar op en het komt voorbij in 'iKdrum'. Maar naast al die info gaat het natuurlijk om leren drummen! Per hoofdstuk krijg je uitgebreide video- en audiofragmenten. Ieder drumritme en elke drumfill die uitgeschreven staat, wordt ondersteund met een audiofragment. Iedere play-along (!) wordt voorgespeeld en daarna krijg je de ruimte om zelf mee te spelen met de drumless track!! Je volgt deze cursus dus achter je drumstel..ipad mee, hoofdtelefoon op en daar ga je. 'iKdrum' is verkrijgbaar in de iBookstore. (vooralsnog alleen met de ipad2 en new ipad)