Geluidshinder voor mezelf

Gestart door nellie, jan 14, 2024, 21:51

« vorige - volgende »

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Omlaag

nellie

Dag allemaal,

Ik ben een startende drumster sinds september. Ik heb een kelderruimte volledig ingepalmd en 3 kwart afgeplakt met noppenschuim tegen de muren en plafond. 1 kant heb ik niet gedaan, omdat daar nog een kast staat. Niemand heeft last van mijn gedreun, maar ik zelf wel. Een gewone noise cancel vic firth volstaat niet. Ik moet eerst schuimoordopjes indoen en daarbovenop mijn hoofdtelefoon. (Natuurlijk hoor ik dan de muziek niet altijd goed doorkomen dus is niet ideaal). Mijn drumstel zelf staat op een simpel tapijtje. Ik denk dus wel dat ik het antwoord ken: een zwevend verhoogje met vlokkenschuim en MDF platen? Of het tennisbalpodiumpje - maar gaat dat volstaan? Want ik zie me nu niet dadelijk een doos in een doos maken gezien de rest geen last heeft van mij.
Ik luister naar jullie ervaren meningen!

Alvast bedankt!
nele

JeanC

Hoi Nellie,

Drumstel in een kleine ruimte is moeilijk "stil" te krijgen vanwege de geluidsdruk en reflecties. Mijn advies:
1. Zo veel mogelijk zachte spullen om je heen: gordijnen, langharig tapijt, kussens, noem maar op
2. Schuimoordopjes zijn niet ideaal als je ook nog muziek en jezelf wil horen. Ik zelf gebruikt Loop Experience oordoppen, die reduceren 18dB en met een extra ring 23dB. Dan zet ik een open hoofdtelefoon op, dus niet helemaal dicht (Philips Fideliov X2HR), zodat het drumstel nog mooi binnenkomt samen met de muziek.
3. Als nix helpt, is een elektronisch drumstel de enig oplossing.

Karma

Beetje late reactie maar je speelt dus in een kelderruimte die relatief klein is met een akoestisch drumstel?

Oef ik geef het je te doen. Een akoestisch drumstel is luid. Ik oefen akoestisch in een vrij grote ruimte als ik les heb en dan is het soms al te veel. Ik gebruik dan speciale drummers oordoppen. Bijvoorbeeld van Zildjian heb je die. Die laten wel wat door maar het is allemaal niet ideaal omdat je de muziek weer gedempt doorkrijgt. Ik heb thuis een elektronisch drumstel. Een Roland TD30. Dat werkt eigenlijk ideaal. Koptelefoon op en ik kan het geluid van wat ik drum netjes inregelen op de muziek.
Roland TD30

alhambra

Simpel maar kost wat.
Men koopt een paar overhead microfoons en een bassdrum microfoon, alles voorzien van een aparte microfoon is nog mooier, mengpaneeltje en inears. Werkt perfect, mooi geluid, met een beetje leuke mixer kan je goed opnemen en heeft bluetooth.
Geheel over naar AYOTTE, 3 stuks ayotte DS kits, ayotte keplinger snare, ayotte custom snares. Alesis strike pro kit, alesis strike multipad.

Omhoog