Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.

Berichten - Paul

126
De bass klinkt natuurlijk altijd anders aan de andere kant. Voor de gitarist klinkt het anders dan voor jou op je kruk. Wellicht zit er een vervelende boventoon in die hem/haar stoort?
Een matras er tegenaan zodat het als een natte krant klinkt is inderdaad niet de oplossing  8)7 (en laat me raden, zijn gitaar gaat met zoveel distortion en bas dat hij het frequentiebereik van de bassist opslokt? :X )

Met een PS3 aan de slagzijde en dat Evans kussen heb je al best wat demping. Hoe ligt dat kussentje? Kan je die aan beide kanten tegen het vel leggen? Anders eventueel een opgerold handdoekje tegen het resovel.

127
Zelf luisteren is toch echt de truc ;) Mooi dat je een snare naar je zin hebt gevonden.

Die Worldmax "black beauty" (ik neem aan dat je die getest hebt, omdat je naar Ludwig verwijst) snares zijn inderdaad ook erg fijn, ik heb er zelf ook een gehad. Zeker voor dat geld, de prijs/kwaliteit is enorm goed bij die dingen. Natuurlijk wel twee verschillende werelden: een messing ketel met triple flanged hoops of een walnoten ketel met die-casts.

Opvallend dat de walnoot-variant juist de goedkope is, normaal gesproken is walnoot behoorlijk duur hout. Qua geluid ken ik het niet, optisch vind ik het altijd heel mooi. Kom maar op met die foto's dus!  *O*
128
ik heb het over de tama STAR snare dan blijven er 5 modellen over ongeveer:P
maar vraag me af of mensen een snare in bezit hebben. en wat hun ervaringen zijn...
Vragen staat vrij natuurlijk, al is de kans klein denk ik.

700-800 euro voor een snare is niet weinig. Men wil je vooral helpen waarom je specifiek deze snares op het oog hebt (behalve dat ze er goed uitzien), omdat er voor veel minder geld ook heel erg mooie snares te koop zijn. ;)
129
techniek / Re: skunk anansie
feb 16, 2018, 08:58
Ligt er aan hoe snel je telt, maar officieel zijn het 16-en. Als je dubbel tempo telt zijn het uiteraard 8-en.
Wat is officieel?
Zoals ik het hoor zijn de kicks op het begin de kwartnoten, dan maakt het gitaarloopje ook perfect één rondje per maat. Vervolgens gaan zowel de gitaar- als drumpartij in een half-time gevoel. Doortellend met het tempo van daarvoor is de bass dan gewoon in achtsten.
130
De oxidatie is weg, maar de beschadigingen in het chroom blijven zoals je ziet. Nu is het zaak om de hoop zo snel mogelijk te behandelen met chroompoets of iets soortgelijks, anders kan je volgende maand weer de roest verwijderen.
131
Het is heel lastig om dit soort roest goed te verwijderen. Als de chroomlaag eenmaal aangetast is, zal deze nooit meer zo mooi zijn als nieuw.

Maar het is niet helemaal verloren. Wat goed werkt is voorzichtig met heel fijne staalwol ('0000', weet niet of elke bouwmarkt zo fijne staalwol heeft) de roest verwijderen, eventueel met behulp van wat WD-40, en vervolgens de hoop goed insmeren met chroompoets om het weer te beschermen tegen verder roesten.
Als het flink verroest is zal de beschadiging van het chroom zichtbaar blijven, maar in ieder geval veel minder opvallend.
132
Als je in een
In n aantal optredens is er wel n geluidsman daar wordt t wel netjes geregeld.
Waar een geluidsman aanwezig is, kan de set toch gewoon over de PA?
Voor de andere optredens lekker de akoestische kit meenemen.

Hebben jullie geen zang in de band overigens? Die wordt sowieso uitversterkt. Misschien is het zelfs mogelijk om voor geringe extra investering daarop mee te liften.
133
Inderdaad, die kan gewoon met een linkje in dit topic: http://www.drum-forum.nl/index.php?topic=439.2000
Gaat deze op slot.
134
Eerlijk is eerlijk: tegen mijn verwachting in begint dit er erg goed uit te zien!

Op die laatste foto van de floortom lijkt de draagrand ook versplinterd. Is dat in het echt ook zo?
135
e-drums algemeen / Re: post je E-Kit;
dec 21, 2017, 13:51
Als dat zo was zou ik niet schrijven dat ze zeer goed functioneren, ook de tweede test in digital drummer op de licht aangepaste 1ste versie was zeer positief (bij de eerste versie constateerde digital drummer een aantal manco's).
Ik ben toch erg benieuwd hoe dit in een drukke omgeving werkt. Op de website staat enkel dat ze draadloos zijn, niet via welk protocol. Is dat bluetooth, wifi of 2.4 GHz band?
Dit systeem werkt natuurlijk op (zeer) korte afstand en als het goed ontworpen is zijn de pakketjes versleuteld zodat er geen spook-pakketten de receiver in komen, maar er mag ook absoluut geen slag wegvallen op een volgebouwd podium waar iedereen draadloos werkt.
136
* Verplaatst naar het juiste topic *

Mooie set, Kamboemba!
137
This topic has been merged into Show je Kit - Deel 3.
138
nee tips vind ik alleen maar fijn! Oke, met korrel 600 dan? ik heb niks tussen korrel 240 en 600 namelijk :)
op het proefstukje heb ik tussen de 1e en 2e beitslaag korrel 240 gebruikt en dan is de beits en meteen erg licht, voor de kleur wel goed want ik wil m niet te donker.
https://www.todayshomeowner.com/video/how-to-choose-the-right-sandpaper-grit-for-the-job/

240 zou voldoende moeten zijn, 600 zeker.
139
hardware / Re: Welk drumrack?
dec 15, 2017, 11:22
Overweeg inderdaad nog even de opstelling met gewone standers. Met multiklemmen kan je zo een stuk of 2 a 3 bekkens en/of toms aan een stander hangen.
Hoe vervoer jij dit soort combi-standaards dan? Ik had dit vroeger ook, maar voor mij kwam de opstelling ervan nogal precies. Dan was het ofwel lang opbouwen om het weer precies goed te hangen (zelfs met tape markeringen), ofwel gedoe om de standaards met multiklemmen en al te vervoeren.
Een rack is natuurlijk ook niet gemakkelijk te vervoeren, maar ik ben wel benieuwd.

(Tegenwoordig heb ik dit probleem niet meer met een 4-delig met slechts twee bekkens.)
140
De Beyerdynamic DT-770 Pro is een welbekende studiokoptelefoon, die zie/zag je bijvoorbeeld heel veel bij livebands op radiostations. Sinds een paar jaar is er een stevige concurrent voor: de Audio Technica AT-50.

Ik heb de DT-770, AT-50 en Shure SRH-840 geprobeerd toen ik op zoek was naar een nieuwe koptelefoon voor muziek/studio, maar ook om lekker in de trein en op het werk te gebruiken. Die Shure heb ik meteen weggelegd, draagcomfort, geluidskwaliteit en bouwkwaliteit vond ik ver onder de maat.
De DT-770 Pro en AT-50 vond ik allebei heel comfortabel om langere tijd te dragen. Qua geluid zijn ze allebei heel evenwichtig en gedetailleerd, waarbij de AT-50 iets directer is. Ondanks de lekkere velours-pads van de DT-770 heb ik voor de AT-50 gekozen omdat ik het directere geluid prefereer. Inmiddels ligt die permanent op kantoor en draag ik die zonder problemen 3+ uur achter elkaar.
De HD-25 heb ik wel eens in de studio gebruikt maar kan ik niet meer echt goed herinneren.


Maar.. geen van deze koptelefoons is isoleert genoeg om bij te drummen. Op normaal volume is het gesloten ontwerp amper genoeg om typen van het toetsenbord weg te houden.
Als je op zoek bent naar een koptelefoon om mee te drummen, dan is er maar één optie: de Vic Firth SIH-1
Daar heb ik lange tijd thuis en in de studio mee gewerkt, echt een prima koptelefoon. Verwacht geen neutraal geluid of lineaire demping, maar wel comfort om uren mee te kunnen drummen zonder gehoorschade.
141
lijmresten kun je er ook af schrapen met plamuurmes, als het nog warm is..   de rest koud schuren naderhand ..
Om dat netjes te doen met een plamuurmes is niet makkelijk, en de lijm moet echt grondig worden verwijderd voordat je gaat schuren. Als de lijm te dik is werkt schuren niet. Het schuurpapier slibt dan meteen dicht met lijm en dan wrijf je de lijm alleen maar verder in het hout.
142
gevraagd / Re: Drumruimte
nov 14, 2017, 09:02
Oef, volgens mij is dit ongeveer de moeilijkste vraag waar bijna elke drummer tegenaan loopt. Ik woon al jaren in de stad en ik heb de hoop opgegeven dat ik voorlopig weer akoestisch thuis kan drummen. Ik heb nu eindelijk met moeite een plekje in de slaapkamer om mijn drumstel neer te zetten. Nu nog een set dempmatten.

Zelfs in een dorp moet je denk ik gewoon heel veel geluk hebben. Een boerenschuur is al snel te koud en vochtig, verwarmen kost een vermogen. Muziekscholen bieden soms een mogelijkheid tot repeteren, maar wel op de spullen aldaar aanwezig. Sommige buurthuizen willen nog wel eens repetitieruimtes hebben met opslag, maar dan op vaste tijd in de week en altijd je drums opbouwen.
Ik heb in Nijmegen ook eens in een garagebox gerepeteerd. Stel muzikanten huurden een garage op zo'n pleintje met meerdere garages, beetje geïsoleerd/akoestisch aangepakt en gaan. Was er wel koud en vochtig, die arme Pearl Export stond er weg te roesten.
Ik kan me ook herinneren dat iemand op het forum ooit heeft verteld dat hij een vrachtcontainer of iets dergelijks op een industrieterrein had staan en daarin het drumstel. Binnenkant uiteraard een beetje akoestisch bekleed.


Bij jou in de buurt zit Muziekcentrum Venray-Best, wellicht hebben zij een idee, of kunnen zij eens rondvragen?
143
De beste tip is om naar een goede drumzaak te gaan en daar het hele stokkenrek te proberen. Maar misschien nog wel belangrijker: enig idee wat de oorzaak van de kramp is? Knijp je te hard omdat je zweethanden hebt bijvoorbeeld, denk je dat de stok te dun is?

Ik speelde voorheen veel met de Dave Weckl signatures, vond ik hele fijne stukken. Inmiddels speel ik eigenlijk alleen nog met SD2 Bolero. Ik ben hierop overgestapt na een tip van een drumleraar waar ik jazz-les bij volgede. De SD2's zijn dikker dan 5A, maar doordat het maple is ook erg licht. De kleine ronde tip geeft een mooi subtiele, lage aanslag op de bekkens. En omdat ik van hem ook heel licht heb leren spelen, kan ik prima met één paar stokken per jaar uit de voeten (2x per maand repeteren, 4 optredens per jaar).
144
Kan ik dat op n manier weglaten of is dat iets wat je kunt accepteren daar je t uploaden gratis kunt doen ?
Niets is gratis.. Gratis uploaden bij Imgur betekent schijnbaar dat de foto openbaar is en men er op kan reageren.
145
Er staat op dit forum al e.e.a. over stemmen en over de verhoudingen slag- en resonantievel. In ieder geval legt Bob Gatzen het niet nog eens goed uit:
146
Bij goedkope kits is het makkelijk, dan zit de wrap vaak alleen op de naad gelijmd. Bij een betere kit voorzichtig te werk gaan met een föhn en veel geduld.

Mijn vraag is: wat verwacht je onder de wrap aan te treffen en wat wil je er daarna mee doen?
Breakbeat-kits zijn geen high-end kits, ik verwacht daar een weinig spannende houtsoort onder. Je kan opnieuw wrappen, dan maakt het niet uit. Ook lekker stevig met veel optredens.
Oliën/beitsen is het gemakkelijkst zelf te doen als het hout eronder een beetje mooi is, maar zeer kwetsbaar voor beschadigingen. Lakken is niet zelf te doen zonder beschikking over een spuitcabine en kennis.
147
drumkits & snaredrums / Re: Aantal toms
sep 27, 2017, 12:58
Ik probeer binnen de minuut alles te hebben geraakt  ;) .
Zoiets bedoel je? https://www.youtube.com/watch?v=kHQbu5omSfQ
148
cymbals / Re: Masterwork Cymbals
sep 22, 2017, 08:57
laat 'm alle bekkens tellen in die schappen..heb jij een uurtje of drie voor jezelf.. ;)
Ik heb hier al zoveel goede verhalen gehoord over de beste man en de indrukwekkende collectie. Ik moet nog steeds een dag vrijnemen en er naartoe gaan..
149
techniek / Re: cruel man - intwine
sep 20, 2017, 10:11
Goede oefening om 'm voor jezelf uit te schrijven.

Ik heb 'm bijgevoegd, ritmisch klopt het volgens mij maar geen garantie dat de notatie foutloos is..
150
Mooi man! Heb je ook een plaatje van de voorkant?

Citaat
en Tama Roadpro hardware
En nog even doorsparen voor het bassdrumpedaal zie ik? ;)