drum-forum.nl

GEAR => al het andere (en stokken...) => Topic gestart door: axeldamming op apr 27, 2022, 10:17

Titel: Bladmuziek. notities en app tijdens optreden
Bericht door: axeldamming op apr 27, 2022, 10:17
Ik gebruik al jaren de app Bandhelper en ben er erg blij mee. Ik zet daarin de playlist en alle songteksten van de nummers. Met kleuren geef ik aan wat ik daar moet doen (Mocht je Bandhelper niet kennen, zoek hem dan eens op. Je kunt er heeeeel veel mee ;-).

Nu kwam ik de website drumchartbuilder.com tegen en daar schrijven ze de muziek op een hele simpele manier uit. Ik ben benieuwd of iemand hier ervaring mee heeft, of hoe pakken jullie dit anders aan? En mocht je een andere app gebruiken, welke is dat dan?

(https://pbs.twimg.com/media/CrCWU5RXEAAPpfq?format=jpg&name=4096x4096)
Titel: Re: Bladmuziek. notities en app tijdens optreden
Bericht door: 67Deadman op apr 30, 2022, 22:59
Ik speel als toetsenist in een Doe Maar Tribute band : Awoei  en gebruik alleen een papieren set list voor de volgorde. (En mijn Nord stage 3 staat ook zo voor geprogrameerd) De rest zit allemaal in mijn hoofd. Ik gebruik ook nog een Boss RC 505 voor samplers.

Ik dwing mijzelf, ook toen ik in coverbands speelde, om thuis alles al uit mijn hoofd te leren. Niks meenemen naar de repetitie (of de tablet gesloten) om zo sneller de nummers onder de knie te krijgen. Ik vind het geen zicht als er mensen staan met optredens op een podium met een muziekstandaard voor de neus met een map erop met bladmuziek. Zo slordig.

Ik heb alle nummers met akkoorden en evt solo's etc wel uitgeschreven staan in word. Als je een nummer lang niet speelt ebt het toch weg en zo kan je het snel weer terug halen. Hoeft je het steeds niet uit te schrijven.