Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.

Berichten - roediman

1
:-) vooral zorgen voor een grote vuilnisbak.. Het  even maken is meestal ook nog een dingetje, snare drum in elkaar assembleren van gekochte onderdelen is een stuk minder werk..
2
Na het laatste best goed gelukt snaredrum experiment tijd voor wat nieuws. een drievellige snaredrum met een boven onder en midden vel.
Waarom? Omdat ik altijd graag speel met een erg losse snare mat omdat ik het geluid van de snares nooit echt mooi heb gevonden. Nu dan maar de snares in een afgesloten sub trommel ..Erg benieuwd maar het zou zomaar helemaal niks kunnen zijn...
3
Vandaag even op de snare gespeeld, valt me zeker niet tegen,





kit is een zelfbouw met keller rockmaple shells (2001)  Heb in 2005 nog een dw gekocht maar in 2006 weer verkocht omdat mijn eigen kit minstens net zo goed klonk :-)
4
Ja de randen zijn losgeprint en in principe uitwisselbaar (zij het niet dat ik ze nu vast gelijmd heb :-) De ketel is niet geheel conisch maar beschrijft een circelvorm de straal is iets van 1,20 meter ofzo..Het patent gaat in ieder geval voor mij niet op :-)
5
Ja de afmetingen van de betaalbare printers zijn een beperkende factor, tenzij je hem helemaal in elkaar wilt puzzelen. ook is er behoorlijk wat nabewerking nodig als je het echt mooi wilt doen. Ik ben van plan in september te beginnen met een zelfbouw printer die tot 20 inch gaat.  Denk ook niet dat het zinnig is om 'gewone' ketels te printen, dan kun je beter hout gebruiken.  Maar als je speciale dingen wilt zoals  klank kamers en tunnels dan is printen een must.  Ook gebogen trommels zijn dan mogelijk. :-) Op dit moment ben ik een 10 inch edrum aan het printen. Ik heb een twobox E set maar de trommels vind ik niet erg fraai. Binnenkort meer erover.
6
Materiaal is acoustisch plastic :-)  PLA/PHA ketel en PLA voor de edge
7
omdat ik wil weten hoe dat klinkt :-)
8
Ik speel al jaren met een 13 inch snare, 13 inch is mijn favoriete snare maat. 14 naar 13 snare zou ook nog kunnen das het volgende project. (als deze snare bevalt)
9
Nee de naad is geen zwakke plek, de ketel loopt binnenin nog 1 cm door en heeft een gebogen zwaluwstaart verbinding.  Ik had er (dit keer van te voren  goed over nagedacht,  ik heb al teveel snaredrums voor de vuilnisbak gemaakt :-) overigens is dit versie 2 ..versie 1 ligt al in de vuilnisbak .
10
De lugs zitten op de naad zodat de naad dan achter de span schroeven weg valt .
11
Helaas geen randen meer die passen in voorraad maar dit is het idee..
12
oke de fotos (zonder randen en vellen)



13
Mijn eerste snaredrum bouwde ik bijna 40 jaar geleden van een oude verf emmer en houten lugs, Daarna volgde diversen experimenten, Ik heb zelfs mallen gemaakt waarin de ketels laagje voor laagje werden opgebouwd. Helaas heb ik geen van de snares  meer in mijn bezit. Ik liep al een tijdje te denken om een snaredrum te maken met een groter bovenvel dan ondervel, maar kwam daarbij een hoop problemen tegen.
Sinds kort heb ik een 3d printer en toen bedacht ik me dat dit de kans was om mijn snare te maken.  Helaas is mijn printer niet groot genoeg voor een snare drum dus ik moest het geheel in stukken printen. De verbinding heb ik lang over gedacht en meerdere  technieken geprobeerd en uiteindelijk een goede solide verbinding gevonden. Ook de bearing edges waren een probleem apart want er moet wel een basis blijven om op te printen ook wilde ik  niet dat de bearing edges op de zelfde plek als de ketel onderbroken werden. De edges verspringen nu dus 45 graden tov van de ketel. Het materiaal voor de edges is harder en breekbaarder dan de ketel. Ik ben nu bezig de snare te monteren dus over het geluid kan ik nog niet veel zeggen. Ik weet zeker dat ie vet gaat klinken.  Enfin fotos toevoegen schijnt even niet te gaan ik zal daar straks even induiken dus  voor de plaatjes nog even geduld.  Groetjes Ruud