Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.

Topics - alhambra

1
e-drums algemeen / Bax kortingscode
feb 15, 2023, 09:46
Kans is klein maar heeft er iemand nog een kortingscode hoger dan 5%

Als je wil dan graag met een bericht naar mij sturen, ik zou er heel blij mee zijn.
2
Kan er niks over vinden, lijkt mij logisch want zoeken op acoustic drums via google geeft een hele hoop akoestische drums  :+

Heb een kitje op de kop getikt en is echt erg goed gemaakt, 6 laags berken of esdoorn (ik denk esdoorn maar is erg moeilijk om dat te bepalen), met extra randen van 2 lagen.
Volledig massieve koperen spanblokken en diecast hoops.

Ik dacht eerst een zelfbouw project maar nu zie ik op marktplaats weer een kitje staan van "acoustic drums", echter met andere ketels en hardware.

Maar geen idee waar het vandaan komt.
3
Ik heb altijd elektronische pads gehad met 1 trigger voor de head (ik heb het dus niet over zones maar trigger voor de head). Nu zie je steeds meer dat men pads ontwikkeld met meerdere triggers (atv, efnote ), nu heb ik ooit een markdrum setje gehad en die had verweg de beste dynamiek van alle pads die ik ooit heb gehad en ja die hadden dus ook meerdere triggers onder de head.

Heb dus vandaag 3 atv pads besteld en een efnote snare, alleen met multi triggers.
Ben erg benieuwd of ik daar dezelfde ervaring mee krijg als met de markdrum pads.

Wat zijn jullie ervaringen met de diverse pads en het aantal triggers?

En nu ik er toch ben, is er al iemand die een Efnote getest heeft, heb al zeer veel op internet bekeken en het is toch wel veel belovend. Atv achtig maar dan met meer opties en belangrijker meer outputs (4 tegen atv 2).
4
Ik heb een voor liefde voor "de andere" merken, dus geen tama, pearl of sonor, en heb dan ook al heel wat van die merken gehad.
Veel van die merken worden echt heel erg ondergewaardeerd en kennelijk zijn wij drummers niet anders dan gitaristen, we zeggen dat het belangrijkste de sound is maar uiteindelijk gaan we voor het merk.
Nadeel, als je van bepaalde merken een kit hebt raak je het moeilijker kwijt, voordeel als je er tweedehands 1 koopt heb je voor veel minder geld veel meer drumkit.
Zo heb ik gehad, sleishman, okee die komt nauwelijks voor maar is echt geweldig en redelijk uniek.
Odery, ik geef direct toe die hebben hun naam de laatste jaren verkloot. Maar de wat oudere odery's zijn echt hele goede en bovenal hele mooie kits.
Taye, innovatief, hele goede afwerking en hardware (het oogt wat iel maar is echt erg goed), nadeel zelfs de 14 en 16 toms zijn hangend.
En als laatste ayotte, dat is echt top en wordt ook door de kenner gewaardeerd maar krijgt toch niet de waardering en erkenning die het zou moeten hebben.

Er zijn vast nog wel wat merken die zwaar onder gewaardeerd worden.
En ik snap het vaak niet, je hebt de keus uit een doorsnee drumkit met een doorsnee geluid waar je behoorlijk betaald voor het merk, of iets wat redelijk uniek is er vaak beter uitziet en bovendien ook nog eens veel meer waar voor je geld is. Roepen dat het om sound gaat ,aar nooit de moeite nemen om een andere sound te horen, tja wat is er dan waar van je bewering dat het om sound gaat.
6
Okee ik heb meerdere soorten drums en triggers gehad.
O.a. ddrum, ddt en nu jobeky.
Bij de een zitten de triggers in het midden bij de ander(jobeky) kan je ze verschuiven.
Ik zie trouwens dat jobeky een nieuw systeem heeft en daar zitten ze weer in het midden.
Momenteel heb ik de triggers wat uit de rand, zodat ik niet snel precies op de trigger sla.
Wat voor instelling hebben jullie en waarom en maakt het ook nog uit welke triggers je hebt ?