Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.

Berichten - Pelaminoskep

1
Soms krijg ik oude bekkens (vind ik leuk) en om ze te 'poetsen' doe ik het volgende.
Ik pak een dikke schroefdraad met een stukje rubber in het midden en aan elke kant een bout en een rubber ring. Daar zit ik het bekken tussen vast. Die zet ik op m'n boormachine die ik vervolgens vastzet in m'n workmate. Daarmee kan ik het bekken snel laten draaien. Dan pak ik een schuurspons, beetje nat, met jif/cif. Ik laat het bekken draaien en ga er met de schuurspons heel langzaam overheen, beginnende aan de rand van het bekken. Daarna goed afspoelen en afdrogen en je bekken is weer helemaal shiny. Klinkt dan ook meteen heel anders.

Let wel op, dit is tamelijk rigoreus. Elke beschermlaag of toplaag die is aangebracht op je bekken wordt hiermee vernietigd, dus doe dit alleen met oude bekkens die door de onafwasbare rotzooi die erop zit niet meer goed klinken.
2
ROLAND / Re: TD-30 en Midi
mrt 18, 2014, 16:11
Ik weet niet of dit ook op MIDI van toepassing is, maar ik heb altijd de ASIO4ALL audio driver gebruikt, om in programma's zoals Cubase (ik gebruikte o.a. Logic) de latency in te stellen.
Die is gratis en werkt perfect.
3
techniek / Re: Open handed spelen
mrt 07, 2014, 15:15
Dus ik heb met mijn raar-handigheid een voordeel?

Ik dacht altijd dat het een nadeel was. Wist ook nooit waar ik m'n hihat nou moest zetten. Ik heb 'm gewoon op de standaardplek laten staan. Alleen mn ride staat er rechts boven.
4
Ik herken mijzelf wel in Bas. En nu nog, ben ik met mijn 33 jaar gewoon een groot kind. En ik wil altijd wat anders. En ik wil niet oefenen, ik wil gewoon iets kunnen.

Ik heb inmiddels blokfluit, trombone, gitaar, drums, clarinet, xafoon en cello gespeeld.

Bij blokfluit: totaal geen druk van mijn ouders. Was ook niet nodig, want zonder oefenen kon ik prima bijblijven met de rest van de groep.
Bij trombone: dit was privéles. Ik moest elke dag oefenen, 30 minuten. Niks aan. Wat er voor zorgde dat ik het wel deed, was dat ik mocht meespelen met de grote fanfare. Machtig en mooi! Daar deed ik het wel voor.
Gitaar: mezelf aangeleerd, samen met een vriend die net wat op me voor lag qua niveau. Samen in een band gezeten (13 jaar lang). Opnames, nummers maken, optredens... leuke doelen!
Clarinet, xafoon en cello: mooie instrumenten, maar geen doel behalve oefenen en kijken of ik er wat moois uit kon krijgen. Daardoor alweer snel gestopt.
Drums: mezelf aangeleerd. Doel: band. Daardoor blijf ik spelen.

Als Bas zich ten doel stelt beter te worden dan een klasgenoot, omdat hij geklierd wordt, dan helpt dat. Het is alleen niet echt een positief doel, dus wellicht geen lang leven beschoren.

Ik denk dat als er leuke doelen zijn waar hij naar toe kan leven (bandje, optredens, opnames, youtube filmpjes, meisjes, etc.), dan vind hij zelf de motivatie wel. Alleen dat soort motivatie is blijvend, maar ik denk dat je daar als ouder niet heel veel invloed op kan hebben.

Dus leuk om te zien dat een bandje als vooruitzicht voor Bas helpt om meer te oefenen :)
5
over drummers / Re: Voorsteltopic!
mrt 05, 2014, 15:17
Hallo, ik zal me ook even voorstellen.
Mijn naam is Erik en ik heb onlangs het drummen weer opgepakt. Toen ik een jaar of 18 was (1998) heb ik wel een jaartje een drumstelletje thuis gehad en een beetje geoefend, maar nooit echt serieus. Ik ben namelijk altijd gitarist geweest. Sinds November ben ik echter als drummer gestart bij een bluesband. Zomaar... omdat ik al een tijdje weer wilde drummen. Openingszin van mijn 'sollicitatie' was dan ook: "ik ben geen drummer." Toch vonden ze het leuk :)

Roland HD-V1 gekocht om thuis te oefenen en tijdens de repetities speel ik op een gewoon akoustisch drumstel van Hayman.

Vanwege mijn gitaarverleden schrik ik nog steeds van modulaties in nummers, waar ik vergeten was dat die er waren... Echt wennen, die andere rol.
6
techniek / Re: Wat's in your head??
mrt 05, 2014, 14:26
Hele leuke vraag. Ik ben beginnend drummer, maar ook stiekem psycholoog. Waar ik dus vaak over nadenk bij het drummen is waar ik over nadenk en welk effect dat heeft.

Bij mezelf heb ik een paar dingen gemerkt:
-Als ik ergens over nadenk verlies ik mijn groove tamelijk snel. Dan drum ik nog wel netjes en foutloos op de maat maar op de een of andere manier is er een bepaalde drive weg.
-Als ik erover nadenk of ik wel de groove heb of precies goed in de maat zit, dan kan ik de groove en precies goed in de maat wel vergeten.
-Als ik fixeer op specifieke instrumenten, dan verlies ik wel eens mijn gehoor voor de andere instrumenten. Dan loopt mijn bassdrum bijvoorbeeld volledig asynchroon met de baspartij.
-Als ik alleen maar goed luister naar de muziek en me op het geheel focus, dan gaat het het best en heb ik de meest positieve impact. Dan loopt mijn dynamiek goed, alsook de timing van mn slagen. In principe is mijn hoofd dan leeg. Heerlijk!
7
techniek / Re: Open handed spelen
mrt 05, 2014, 13:47
Ik zou de oorspronkelijke vraag graag eens willen omkeren.

Ik ben pas net een paar maanden bezig met drummen (autodidact, heb vroeger wel eerder een beetje gedrumd). Van nature drum ik open handed. Ik dacht vroeger altijd dat ik het verkeerd deed en dat ik linkshandig en rechtsbenig zou zijn. Dat geldt overigens alleen voor drummen, want over het algemeen ben ik dominant rechts.

Nou ben ik met oefeningen bezig om te kunnen switchen tussen beide manieren van drummen, met name omdat de ride ook met regelmaat rechts zal hangen als ik niet op een eigen drumstel speel.

Waarom wordt men vanaf het begin aangeleerd om met de rechterstok op de hihat te slaan? En waarom staat die dan niet standaard rechts? Wat is het voordeel van een opstelling waarin je je armen moet kruisen? En waarom staat de ride dan niet gewoon naast de hihat?