Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.

Berichten - Otje

1
aangeboden / Re: Roland TD-Otje
okt 15, 2021, 22:09
Al enige tijd geleden heb ik mijn Roland drumkit 'ge-downsized'. Keb van de 'rest'  een drum/percussie kit samengesteld. Helaas staat ie nou wel te verstoffen want ik gebruik h'm nauwelijks, dus doe'k maar 'van de hand'. Op onderstaande foto afgebeeld de TD-Otje, bestaande uit..: een PD 105, 2* PD85, BD-7 (?),  TD-3 module en fantasie rek. en Yamaha cymbal. Totaalprijs € 350, Wil je een deel* ervan overnemen kan dat, maar liefst verkoop ik alles in 1 keer. Ophalen is nadrukkelijk gewenst.. .  :Y*  PD-105 = €100
    85 = - 75  p/s >verkocht<
   BD-7     = -50
   Module  = -60
    Rek      =  -Xtra
   yam.cymbal=-Xtra

De losse standaart voor 105 stelt niet veel voor maar ik heb nog een Dixon snarestand voor je liggen.
 De percussie- & polepad hou ik zelf..

Gr: Otje


2
"Iets voor Otje zag ik in een ander topic" !

  :? ooh.... is dat zo? Kvind 't best. Ik kan h'm alleen niet meer kwijt, mijn huiskamer staat vol. Keb zelfs een deel van mijn drumkit te koop aangeboden. De topic ligt nog ter goedkeuring bij de moderator van dit forum. Het zal vandaag of morgen toch wel verschijnen.., mag ik hopen.

Iig geval bedankt voor het kattebelletje Daniél.
3
aangeboden / Roland TD-Otje
sep 30, 2021, 20:43
Al enige tijd geleden heb ik mijn Roland drumkit 'ge-downsized'. Keb van de 'rest'  een drum/percussie kit samengesteld. Helaas staat ie nou wel te verstoffen want ik gebruik h'm nauwelijks, dus doe'k maar 'van de hand'. Op onderstaande foto afgebeeld de TD-Otje, bestaande uit..: een PD 105, 2* PD85, BD-7 (?),  TD-3 module en fantasie rek. en Yamaha cymbal. Totaalprijs € 350, Wil je een deel* ervan overnemen kan dat, maar liefst verkoop ik alles in 1 keer. Ophalen is nadrukkelijk gewenst.. .  :Y*  PD-105 = €100
    85 = - 75  p/s
   BD-7     = -50
   Module  = -60
    Rek      =  -Xtra
   yam.cymbal=-Xtra

De losse standaart voor 105 stelt niet veel voor maar ik heb nog een Dixon snarestand voor je liggen.
 De percussie- & polepad hou ik zelf..

Gr: Otje

4
Hoi Anthon,: ik ken het probleem. Bij mij is het ook nog eens dat als mijn kracht in m'n armen toe neemt dat weer ten koste gaat van mijn snelheid. Blijkt ook een kwestie van 'stickcontrole' Op het WWW kun je héel wat oefeningen vinden, ik heb er éen voor je: https://youtu.be/kkaYbbjfH7U. ( https://www.youtube.com/watch?v=kkaYbbjfH7U )
 Succes
5
Hèhè, Ik dacht dat 't forum nooit meer terug zou komen! Nu ik nog, na 4 maanden in de lappenmand gezeten te hebbuh kan ik weer.
 Wat hebbik allemaal gemist collega drummers?  Iig geval hoop ik weer een waardevolle bijdrage te kunnen leveren ; we (ik) beginnen gewoon weer van voren af aan. ï'll be back"
6
bEB EEn BEETJE KLAAR MET MIJN ROLAND. iEMAND ZIN OM TE RUILEN TEGE IETTS HÉEL ANDERS (2BOX BV.) WEL EEN e-KIT, DESNOODS OMBOUW - kliein jazzset.

http://drum-forum.nl/index.php?action=profile;u=305;area=showposts;start=50
 (ff naar benee  scrolle)

Foto is verdaagt mAAr heeft in grote lijnen nog dezelfde componenten: Modules zijn momenteel td-3 & 20sx

gR.OTJE
7
Overige merken / Re: Nieuw(s)
jan 26, 2021, 13:45
Tja.., de nieuwigheden volgen elkaar wel erg snel op. Bang dat ze 'de boot missen'? Het wordt wel erg druk zo op de A/E markt. Je ziet door de bomen het bos niet meer. Benieuwd wie doorzet dan wel afvalt. De prijzen zijn aan de (te)hoge kant. Ik hou het bij mijn oude vertrouwde Roland; TD-20X. Voldoet aan mijn nivo, meer dan dat zelfs. Er zit zoveel op dat ik al jaren plezier heb en daar gaat het om. "Fun with drum" is al wat matters . ..voor mij althans.  :P
8
Overige merken / Re: Nieuw(s)
jan 23, 2021, 00:53
CHICO, WAT HEB JIJ ALLEMAAT AL NIET GEHAD ..EN WAT NOG STAAN; JE HEBT ELKE KEER WAT ANDERS..SOMS IS HET NOG NIET EENS OP 'DE MARKT EM JE STAAT AL PARAAT.."GO CHICO GO..WITH THE FLOW" kEEP ON DRIMMING EN PLAATS EENS EEN FOTOW..  :/  :X  :? !

 .
]
9
Overige merken / Re: Nieuw(s)
jan 11, 2021, 19:28
Kende u deze al ?
           

Toch al een jaar geleden geintroduceert ( ongelukkige timing) ..dus het eigenlijk niet nieuw(s) meer.... .

https://www.youtube.com/watch?v=9NFgzILsOdY&fbclid=IwAR32o45I_SM9OgaiTGSyZ4QRbC9LSz_hs-

https://ef-note.com/
10
ROLAND / Re: calibreren VH-11
jan 06, 2021, 15:24
ook mogge,  omdat otje zegt 'ga eens naar een muziek zaak met je module' ?
(een vd redenen dat dit forum zo dood is als een pier..  al dat gezever over niks)
trek gewoon de stekker uit dit forum.. klaar
Nou uhh Drfill..., "foutje, bedankt".
11
ROLAND / Re: calibreren VH-11
jan 05, 2021, 23:22
Blazer , jij gebruikt een TD11 module  is 't niet? Er is al eens eerder over bericht over dit VH11 mbt de TD11 :  Topic : E-drum / Roland / pagina 4.


misschien dat je dit al gezien en gelezen heb..  Kan er niet mee verder dan hoop ik dat iemand anders op dit forum je wel verder kan helpen. Ik zelf heb geen ervaring met deze module.
Ik gebruik nog de oude TD20 module én daar maakt een juiste calibiratie zeker wat uit tav de klank cq geluid en de druk op 't hihat pedaal.

Afijn lukt het uiteindelijk niet, neem je module eens mee naar een muziek/drumzaak. Probeer het op een andere hihat, of ligt het toch aan de module. Je wordt wellicht wat wijzer en misschien kunnen ze daar het probleem wel verhelpen
12
Er zijn producten op de markt voor dit probleem ontworpen:
 
- https://www.kbrakes.com/products/kbgrips

- https://www.totaldrummer.com/stop-the-bass-drum-slipping/roland-v-drum-block-kick-stopper-stop-bass-drum-slipping/\

Als het voor de basdrum werkt, dan toch ook voor de hihat stand m.i.

Met klittenband o.i.d. onder de poten v. d. Hihat kom je ook een eind.. .
13
De hoogte van de snare = 70cm gemeten vanaf de vloer tot aan het slagvlak. Als ik jou foto's vergelijk met mijn set lijken jou toms toch zo'n 20cm. hoger te staan, of de afmeting van de 2 middelste staanders zijn bij jou korter - bij mij ong 80cm. Met de tom houder erop en de tom er schuin aanhangend komt ie  - de  lage kant naar me toe gekeerd 8cm boven de snare uit.
 Het rek dat ik nog steeds gebruik is/was naar m.i. dezelfde als ie van jou met dit verschil dat de korte verbindings buis bij jou vast gemaakt is terwijl die van mij demontabel is.
14
  

Links mijn oorspronkelijke set - Rechts: nadat ik h'm enig zins 'gepimpt' had.

15
Zo te zien staan de trommels op max hoogte. Ieder heeft zijn drums op die hoogte staan die voor hem het makkelijks speelt. Het is voor mij de eerste keer dat iemand mij met een probleem als jou confronteert. Het staat allemaal wel erg hoog. En je drumt nog niet zo lang. Misschien een kwestie van gewenning. Ik heb vrijwel een zelfde rek, ben 1.84 .Toch staan de trommels bij mij een héel stuk lager. Op jou afbeeldingen afgaande zeker 20 a 30 cm. Kan het me haast niet voorstellen dat ik jou drumkit  fijn vind drummen. Hou je het lang vol ? Maar ok, ieder z'n 'ding' Wil je hoger dan wordt het 'knutsellen'  . Ik zou eerst  proberen te wennen aan wat je nu hebt en misschien dat het met de tijd beter gaat,. Ik denk ook; hoe langer de buizen en hoger de trommels dat het de stabiliteit van het drumstel niet ten goede komt..

Laat eens een foto zien met jou achter je drumstel dan is de hoogte v h drumstel beter in te schatten en ook je houding is zichtbaar. Wie weet valt daar nog het éen & ander te verbeteren.
16


Het is dus zo'n frame. Is  de  buis daar waar de basdrum staat vast aan het frame gelast? Waar is dat nou goed voor. mijn eerste Roland  een TD-4 had een buis die je los kon maken. ik heb er destijds een tweede tussen gplaatst voor de stabiliteit en nog later  de buizen van een TD-9 gebruikt voor uitbreiding. Eens in de zoveel tijd haal ik alles uit elkaar en probeer ik is een wat ander opstelling. Just voor 'fun'. Nou ja fun . iben gauw 2 dagen bezig. ( de snoeren zijn een obsessie)  *)  De komende vreetdagen maar weer eens wat anders opstellen.


MP:https://www.marktplaats.nl/a/muziek-en-instrumenten/drumstellen-en-slagwerk/m1632146942-roland-mds9-rack-pd85-bk-pd-8-pearl-pt-122-en-meer.html?previousPage=lr
17
Tja Blazer. Met een beetje creativiteit en intuítie beetje uitproberen. het is geen wet van 'meden & perzen' zoals ze getoond worden. Ben zelf met wat buizen , standaards en klemmen bezig geweest. Koop desnoods een 2hand Roland rekje voor wat reserve materiaal. Experimenteer wat. ennuh.. nooit geprobeerd = altijd mis. Zelf ik na jaren drummen kom zelfs nog tot verbetering bij de minst geringste verandering aan het drumrek.
18
Caps-lock'down'? "beetje dom"  8)7


...done.
19
pROBEER DIT EENS..;

https://nl.pinterest.com/pin/703968985483732642/
\
 ..OF IS DIET NIET WAT JE BEDOEL
20
JE KAN DE STOEL TOCH ZEJKER WEL LAGER KRIJGEN OF THE TOMS HOGER GEMONEERT. kWESTIE VAN UITPROBEREN. eN AF EN TOE VERANDEREN VAN 'SETTING. hET ZAL JR VERBAZEN DAT KLEINE VERANDERINGEN GROTE EN SOMS  OF VAAK EEN VERBETREING TE WEEG BRENGT. eXPIRIMENTER ER MEE, jE KOMT SOMS TOT VERASSENDE CONCLUSIES/ kOOP DESNOODS IS EEN EXTRA  BUIS VOOR WAT MEER MOGELIJKHEDEN. eN AF EN TOE WAT VEANDERRINGEN DOET 'WOMDEREN'!
21
ROLAND / Re: cymbaal CY13R
dec 20, 2020, 20:22
Jazeker Blazer, Ik heb ook een CY 13 (gehad). Je heb zo'n  'multistekker'- of hoe heet zo'n ding- aan je module ,  de RDB kabel een rubberen bescherming. Na verwijdering aansluiten op de CY13 ride cymbal. Die heeft 2 inputs. Ik denk dat de module  in fabrieksafstelling al de bell/ bow/ edge is ingesteld) zo niet dan ff zelf instellen /er is ergens op het www wel een nederlandse / engelse *handleiding voor de TD11 KV) En 'gaan met die banaan' Veel plezier!

*https://www.roland.com/nl/support/by_product/td-11kv/owners_manuals/

https://youtu.be/rsljfz9UyRI
22
Overige merken / Re: Nieuw(s)
dec 12, 2020, 22:18
" NEW KITS ON THE BLOCK....": https://www.aehybriddrums.com/
23
De plastic kant van de beater moet kunnen getuige onderstaande filmpie *. Ikzelf heb het probleem, maar lost het simpelweg ook weer op door het pedaal ietsje verder van  het drumpad te monteren. Een beetje speling, een paar milimeter is soms genoeg. Kwestie van uitproberen. Ik speel al jaren en af en toe experimenteer ik nog met de stand van het pedaal. Kmoet er wel bij zeggen, "ik beschik er over meerdere".

 *

24
techniek / Re: Hoe te tellen
nov 14, 2020, 16:55
 Ik probeer m'n drumtheorie een beetje op te frissen. Ik ben de 'tel' kwijt, bij wijze van spreken.  Kan iemand mij vertellen welke maat er wordt gedrumd in onderstaande  2 nummers. Ze zijn beide bijna identiek m.i.. Is 't 8/8 ste , zijn het 16de, 32ste voor mij part, of 4/4 de? Ik krijg er niet de 'vinger achter". Het gaat om de maat in het (1ste)couplet.  Ik tel er 8 per maat, of 16de  :?  "I don't know"
Misschien dat iemand 1 maat kan uitschrijven. Ik ben gewoon nieuwsgierig: tís maar dat ik het dan weet. Ik drum deze nummer sinds kort. Ennuh vind 'r wel een lekkere maar aparte beat in zitten.
Het gaat om deze 2 nummers: 'Drive' van the Cars &  'Take my Breath away' van Berlin

https://youtu.be/Y6GiC28Dobk

https://youtu.be/Bx51eegLTY8

25
Arnold..= 't drumstel vrij goedkoop & simpel. Tja heeft daardoor misschien minder 'Attack'. Een 2de bas drum is wellicht ook een uitkomst. Probeer en experimenteer. wees creatief . Wie weet., probeer wat  met wat eigen ideeén. "Who knows"?  Zelfs nu ik al weer jaren drum probeer ik zo nu en dan wat anders . En levert het iig wat nieuwe info. Bevalt het; "surprise , surprise. Is 't nix, dan heb ik het iig geprobeerd en ben ik/jij een ervaring rijker & een illusie armer. "So watt'?
 Oja  Betaalbare kickpads. Ik weet niet je budget, maar uhh ik vind ze bij de gerenommeerde merken erg, zeg maar gerust veel te duur..  .