Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.

Topics - Houtman

1
Na de aankoop van een interface (Focusrite) ben ik gestart met het opnemen van mijn drumgeluid (Roland-ATV module) m.b.v. Audacity:
drumless track (wav) weergeven via Zoom2 recorder verbonden met drummodule (ATV 3xD). Het module verbonden met interface en interface via usb met laptop waarop Audacity.
Het volume van de soundtrack wordt geregeld met de Zoom-recorder, het drumvolume met de volumeknop van het module.
Punt is dat soundtrack en drums op één stereospoor worden opgenomen. Als er iets aan het geluid wordt gedaan (treble.bass bijv.)
dan heeft dat (uiteraard) invloed op de gehele track.
Ik heb dus geprobeerd op soundtrack op een spoor te zetten en daarna de drums in te spelen op een tweede spoor maar dat veroorzaakt een enorme latency.
Nu heb ik ook ProTools First op mijn laptop staan. Maar daarmee lukt het me niet om het drumgeluid op een aparte spoor te zetten
zodat ik eventueel alleen het drumgeluid kan bewerken (na de opname).
Volgens mij moet dat wel kunnen. Maar hoe ik dat moet aanpakken, weet ik niet.
Wie weet het wel en kan mij uitleggen wat ik moet doen?
Bedankt alvast voor alle hulp. Stel het erg op prijs.
2
Hallo slagwerkers, op mijn PD105 is het niet meer mogelijk rimshots weer te geven: slagen op de rim geven hetzelfde geluid als op het vel.
Ik heb de bestaande piezo van 35 mm vervangen door een piezo van 26 mm. Het resultaat valt erg tegen: soms hoor je een rimshot maar vaak ook niet. Is dat het gevolg van een kleinere piezo of is er meer aan de hand? Een speciaalzaak als 682drums levert geen grotere piezo's. Wie heeft een goed idee hoe dit kan worden opgelost? Dank.